Peşmerge Komutanından İddia: Çevremizdeki Arap Köyleri Bizi Bekliyor

Peşmerge Komutanından İddia: Çevremizdeki Arap Köyleri Bizi Bekliyor

Kerkük'ün güney bölgelerinde görevli 11'inci tümen 4'üncü tabur Peşmerge komutanı albay Bapır Şeyh Osmani, bölgede bulunan Arap köylerinin IŞİD militanlarından bıktıklarını ve Peşmerge güçlerinin köylerine gelmeleri için beklediklerini...

Kerkük'ün güney bölgelerinde görevli 11'inci tümen 4'üncü tabur Peşmerge komutanı albay Bapır Şeyh Osmani, bölgede bulunan Arap köylerinin IŞİD militanlarından bıktıklarını ve Peşmerge güçlerinin köylerine gelmeleri için beklediklerini iddia etti.

Bapır, Kerkük'ün güneyindeki Molla Abdullah bölgesinde IŞİD ile Peşmerge arasında sadece 60 kilometre uzaklık bulunmasına rağmen Peşmergelerin moralinin yüksek olduğunu ve geri adım atmadıklarını söyledi. Cihan Haber Ajansı'na konuşan Bapır, yakın çevrede IŞİD'in faaliyet gösteremediklerini savunarak bölgede hiç bir yeni siperin kazılamadığına dikkat çekti. Ayrıca Arap köylerinin kendilerini desteklediklerini ifade eden Bapır, önceleri bölgede hemen hemen her gün mayın döşenerek pusu kurulduğunu şimdi ise Arap köylerinin de desteği ile buna kimsenin cesaret edemediğini iddia etti. Bapır Arap köylerinin korunması için bölge halkının Peşmergeyi beklediklerini savundu.

Günümüzde bölgede herhangi bir hareketlilik yaşanmadığının altını çizen Bapır, IŞİD'den herkesi korumak için geldiklerini şu cümlelerle ifade etti: "Biz buraya herkesi korumaya geldik. Arap olsun, Sunni olsun, bölge halkını ayrım yapmadan koruyacağız."

Molla Abdullah bölgesinde, Peşmerge güçleri ile IŞİD arasında Kerkük sulama projesinin yapıldığı nehir, adeta 60 kilometre boyunca uzanan bir cephe haline geldi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.