Perakende Elektrik Satış Firmaları – AFA Enerji

Perakende Elektrik Satış Firmaları – AFA Enerji

Perakende Elektrik Satış Firmaları – AFA Enerji

2013 yılına kadar Türkiye’de elektrik dağıtım ve satış işlerini aynı firma yapmaktaydı. Bu tarihten itibaren elektrik piyasasının özelleştirilmesiyle dağıtım ve satış faaliyetleri farklı firmalarca yapılmaya başlandı. Yine bu tarihten itibaren serbest tüketici uygulamasına geçildi ve serbest tüketiciler kendi tedarikçi firmalarını seçme hakkına sahip oldu. EPDK’ nın her yıl belirlediği limitleri aşan tüketiciler, serbest tüketici oluyor. Elektrik satışı yapan firmalar EPDK’ dan lisans alarak faaliyet yürütüyor. Bu firmaların farklı tarifeler uygulaması, çeşitli avantajlar sunması tüketicilerin firma seçimi konusunda çelişkiler yaşamasına neden oluyor. Bu konuda firmalara ve tüketicilere yardımcı oluyor. Tüketiciler genellikle dağıtım firması, toptan elektrik satış firmaları ve perakende elektrik satış firmaları arasındaki farkları bilmiyor ve sorun yaşadıklarında yanlış kurumlara başvuruyor.

Elektrik dağıtım şirketleri sadece elektriğin dağıtılması faaliyetini yürüten şirketlerdir. Ayrıca şebeke bakımı, onarımı ve işletmesiyle de ilgilenirler. Tedarikçi firmalar ise üretim firmaları, toptan satış firmaları ve perakende satış firmaları olarak farklılaşmıştır. Perakende elektrik satış firmaları üretici firmalardan aldıkları elektriği tüketiciye satarlar. Serbest rekabet ortamında tüketiciye indirimli elektrik alternatifleri sunuyor. Birçok farklı firma olması ve bunların farklı fiyatlar sunması fiyatlar arasında karşılaştırma yapmayı zorlaştırıyor. AFA Enerji bünyesindeki elektrik satın alma danışmanları tüketici için en uygun teklifleri araştırır ve tüketiciye sunar. Perakende satış firmasıyla tüketici arasında yapılacak sözleşmenin tüketici lehine olmasını sağlar.

avantajlarından yararlanmak için tedarikçi firmanızı değiştirdiğinizde, faturalarınızı artık yeni tedarikçi firmanız hazırlayacaktır ve siz de bu yeni firmaya ödeme yapacaksınız. Abonelik başvurusu almak, abonelik iptal işlemleri, sözleşme imzalanması, fatura hazırlama ve tahsilat gibi işlemler tedarikçi firmaların sorumluluğundadır. İndirimli elektrik alan tüketiciler sadece tasarruf etmekle kalmıyor aynı zamanda firmaların sunduğu ek avantajlardan da yararlanabiliyor. İndirimli fiyatla elektrik aldığınızda elektrik tüketiminiz değişmeyecektir. Aynı miktarda elektriğe daha az para ödenecektir. Eğer yıllık elektrik tüketiminiz EPDK tarafından belirlenen limitin üzerindeyse siz de hemen indirimli elektrik kullanma imkânını kullanmalısınız. Sizin için uygun tedarikçi firmayı seçme konusunda tereddüt yaşıyorsanız AFA Enerji danışmanlarından yardım alabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.