Pehlivanların sırtı yere gelmiyor

Pehlivanların sırtı yere gelmiyor

Selçuklu Belediyespor’un pehlivanlarının sırtı yere gelmiyor. Güreşçiler mücadele ettikleri Büyükler Greco-Romen 1. Liginde grubunda liderliği garantilerken alt yapı sporcuları ise okul müsabakalarında dereceler elde etti

Büyükler Greco-Romen 1.ligi ikinci hafta müsabakaları Sivas'ın Zara ilçesinde yapıldı. Zara Belediyespor Kulübünün ev sahibi olduğu ikinci hafta müsabakalarında Elazığ Yolspor ve Selçuklu Belediyespor kulübü yoğun bir seyirci kitlesi önünde kıyasıya mücadele etti. İlk hafta Konya da yapılan müsabakaları rahat kazanan Selçuklu Belediyesi ikinci hafta maçlarında rakipleri karşısında zorda olsa galip gelmesini bildi. Haftaya Grubun son maçında Elazığ da boy gösterecek olan aslanlar büyük bir avantaj ile yoluna devam edecek. Büyük ölçüde C grubun liderliğini garantileyen ve finallere gitmeye hak kazanan mavi beyazlı ekip son maça tamamı 16-18 yaş arası değişen genç bir kadro ile çıkacak.

Diğer taraftan Okul Sporları Federasyonunun 2014 yılı faaliyet programın da yer alan 15-16 Yaş Liseler Türkiye Şampiyonasında Selçuklu'nun iki sporcusu finale çıkarken ikisi de 3 ve5.’lik mücadelesi verdi. 63 kg da Alper Murat Erduran tüm rakiplerini göstermiş olduğu üstün performans ile geçerek adını finale yazdıran isim oldu. Ancak Erduran final müsabakasında rakibine yenildi 69 kg da Alparslan Akdoğan hiçbir rakibine puan bile vermeden kürsünün en üstüne çıkmayı başardı. 46 kg da Ahmet Altan güzel müsabakalar yapmasına rağmen rakipleri karşısında tecrübesiz kaldı ve 5. olurken geçtiğimiz ay 50 kg da Yıldızlar Türkiye Şampiyonu Cihat Liman ise burada bir üst sıklet yaparak 54 kg da mücadele etti ve oda ancak beşincilikle yetindi. Konya uzun yıllar sonra böyle bir organizasyonda takım halinde İstanbul'dan sonra ikinci olarak büyük bir başarıya imza atarken, kupayı Konya’ya kazandırdı.

Alınan başarılarla ilgili olarak Selçuklu Belediyespor yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada,"SelçukluBelediyespor kulübü artık minderde Türkiye'deki büyük kulüplerden biri haline geldi. Hem alt yapıdaki ciddi çalışmalar ve başarılar hem de Büyükler Güreş Liginde kulübümüz alt yapısından yetişerek kıran kırana mücadele eden genç kardeşlerimizin performansları bunun büyük bir delilidir. Şuan liglerde güreşen Konyalı olmayan birkaç sporcu kardeşimiz var onların bize katkısı çok fazla ama bizim asıl amacımız büyük takımın tamamını Konyalı genç sporculardan oluşturmak ve onlarla bu gemiyi yürütmek. Kısmet olursa önümüzdeki sene kadromuzun tamamı Konyalı sporculardan oluşacak. Bunun için çok sağlam ve emin adımlar ile yolumuza devam ediyoruz. Bunun yanı sıra federasyonumuzun faaliyetleri haricinde okul sporlarında da ciddi başarılar kazanıyoruz. Burada sporcularımızın okul durumlarını da takip ederek okul idareleri ile iyi bir diyalog içerisindeyiz. Son liseler Türkiye şampiyonasında finale kalan iki sporcumuzun da Selçuklu Halil İbrahim Hekimoglu Tic. Mes. Lisesinde öğrenci olması bunun bir örneğidir. Buradan okul Müdürümüz Alibeki Türkoğlu hocamıza ve Beden eğitim öğretmeni Hasan Hüseyin Işık hocamıza katkılarından dolayı da teşekkür ediyoruz." görüşlerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.