Pedallar Büyüksinanda döndü

Pedallar Büyüksinanda döndü

Karatay Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen düz bisiklet yarışlarında heyecan tüm hızıyla devam ediyor

23 Haziran Cumartesi günü başlayan ve ilk yarışları Karkent Pazar Yeri’nde gerçekleşen organizasyonun 2. etabı dün Büyük Sinan Pazar Yerinde yapıldı. Yoğun bir katılımın olduğu yarışalar beş kategori üzerinden yapıldı. Yarışlar öncesinde profesyonel bisikletçiler puanlı yarışta pedal çevirdi. 13 bisikletçinin katıldığı yarışlar büyük heyecanla takip edildi.  
Çatalhöyük Çumra Belediyesporlu bisikletçilerin dereceleri paylaştığı yarışta sıralama şu şekilde oluştu: Ömer Zengin 22 puan, Emre Şahin 20 puan, Ali Özcan 18 puan, Ahmet Serkan Özcan 4 puan Mustafa Ali Çalar 2 puan. Düz Bisiklet yarışları 5 kategori de yapıldı. İlk olarak 0-10 yaş bayanlar kategorisinde yarışlar yapıldı.  Dereceye giren isimler şu şekilde: Fatma Nur Altuntaş, İrem Deniz Aslan, Merve Gey, Ada Sarıyıldız, Şerife Karakuş, Naile Nur Düzgün, Şeyda Karakuş, Ayşe Ünlü, Şeyma Nur Boget. Bu yarışın ardından 11 yaş ve üzeri bayanlar pedal çevirdi.
Bu yarışta dereceye giren isimler ise şöyle: Kübra Sıvaz, İkbal Beyza, Küçükzıvarık, Derya Büyükergin, Habibe Tuş, Edanur Çetinkaya, Merve Özçelik, Bihter Kürkçü, Merve Göymen, Dilan Tömek. Bayanların ardından erkek bisikletçiler yarıştı. Erkeklerde ilk olarak 0-8 Yaş yarışları yapıldı. Yarışlarda dereceye şu isimler girdi: Mustafa Büyüktermiyeci, Emir Tuna Yar, Hıfzı Oflaz, Ali Rıza Kılıç, Mustafa Albayrak, Melih Tam, Safter Meral, İhsan Sefa Yücel, Ufuk Berkcan Kuyucu. Bu yarışın ardından 9-13yaş grubu yarışları yapıldı.
Bu yarışta ilk 9 isim şu şekilde oluştu: K. Taha Eravcı, Mustafa Ateş, İbrahim Oğuz, Esat Bozkaya, Muhammet Ot, Erencan Biçengüler, Osman Ertürk, Ahmet Güner, A. Yasin Tekin. Yarışlarda son olarak 14 yaş ve üzeri erkek bisikletçiler pedal çevirdi. Yarış sonunda dereceye giren isimler şu şekilde: Mehmet İnanç, Nurullah Esme, Recep Uyar,Furkan Mert Eravcı, Muhammet Ötgün, İmran Önemli, M. Onur Yıldız, M. Akif Küçükbezirci, Abdullah Eski.  5 kategoride düzenlenen yarışlarda dereceye giren sporculara protokol tarafından, her kategoriden ilk 3 sporcuya bisiklet, 4, 5 ve 6. olanlara eşofman takımı, 7,8 ve 9. sporcuya kol saati hediye edildi.  
Karatay Belediyesi’nin bisiklet sporuna verdiği desteğin en güzel örneği olan düz bisiklet yarışları çocuklara ve gençlere bisiklet kullanımını sevdirmeyi hedefliyor. Geleneksel hale gelen yarışlar ile bisiklet kullanımının yaygınlaşarak doğaya ve insana dost bir ulaşım aracı olan bisikletin gelecek kuşakların hayatında aktif olarak yer alması amaçlanıyor. Kişi başına düşen araç sayısı ile dünyada üst sıralarda yer alan ülkemizde hızla artan çevre kirliliğine karşı bir önlem ve spor yapma alışkanlığı kazanmış bireyleri geleceğe taşımak için Karatay Belediyesi tarafından düzenlenen yarışlara yoğun katılım gerçekleşiyor. Yarışlar 7 Temmuz’da Adalet Parkı’nda devam edecek organizasyon 14 Temmuz Cumartesi günü Olimpiyat Parkında sona erecek.
SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.