Pedallar bugün dönüyor

Pedallar bugün dönüyor

Bu yıl 16.’sı düzenlenen geleneksel Mevlana Turu bugün start alıyor. 5’i Türk, 6’sı yabancı toplam 11 takımın katılımıyla başlayacak olan tur, 5 ayrı etapta organize edilecek ve ilk ayak İstanbul Yolu kriteryumu olacak

Konya’da geleneksel olarak organize edilen ve bu sene 16. sı yapılacak olan Uluslar arası Gençler Mevlana Bisiklet Turu 7’sı Türk, 5’i yabancı toplam 12 takımın katılımıyla bugün başlıyor. 5 ayrı etap ve 305 kilometre olarak organize edilen yarışın ilk ayağı İstanbul Yolu kriteryumu olacak yarışlarda toplam 72 sporcu pedal çevirecek.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı’nın faaliyet programında yer alan Geleneksel Konya Mevlana Bisiklet Turu bugün başlıyor. Bu sene 16. sı yapılan ve federasyon takvimine alınan tur için tüm hazırlıklar tamamlanırken, 19 Haziran’da sona erecek turda genç erkekler kategorilerinde toplam 5 etaptan oluşan yarışlar düzenlenecek. Yarışların ilk etabı bugün saat 10.00’da İstanbul Yolu kriteryumu ile gerçekleştirilecek. Pedallar ikinci gün 98 kilometrelik Konya-Akören Yol Yarışı’nda ter dökecek. Cuma günü ilk olarak saat 10.00’da Yaka Yolu-27 kilometrelik Huzurevi kriteryumu yapılacak ardından saat 18.00’de 30 kilometrelik Mevlana Müzesi kriteryumu gerçekleştirilecek. 16. Mevlana Gençler Bisiklet Turu 19 Haziran Cumartesi günü saat 10.00’da Konya-Kızılören arasında gerçekleştirilecek 78 kilometrelik yol yarışı ile tamamlanacak. Bisikletçiler 5 etap halindeki turda toplam 305 kilometrelik mesafede pedal çevirecek.
Yarışların teknik toplantısı dün gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Salonunda yapılan toplantıya İl Müdürü Muhittin Yıldız Bisiklet Federasyonu Genel Sekreteri Bekir Gezer, yarış genel direktörü Sadık Keleş katıldı.
MEVLANA TURUNA HER YIL İLGİ ARTIYOR
Teknik toplantıda konuşan Bisiklet Federasyonu Genel Sekreteri Bekir Gezer şunları söyledi, “Bu yıl 16. sını gerçekleştireceğimiz Uluslar arası Mevlana Gençler Bisiklet Turu’na ilgi her geçen yıl biraz daha artıyor. Turu bu yıl üst seviyede yapıyoruz, UCİ takviminde yer alan ve ülkemizdeki en önemli gençler yarışı olan bu turun Konya’da yapılıyor olması bir tesadüf değildir. Konya’nın Türk bisikletindeki yerini iyi biliyoruz. Uzun yıllardan beri Konya, Türk bisikletinin önemli bir kenti olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Bu turun gençler kategorisinde olmasının da ayrı bir önemi vardır. ilerleyen yıllarda büyükler yarışları da Konya’da yapılacaktır. Türk bisikletinin ileriye yönelik önemli projelerinden olan ve genç sporcuları geleceğe hazırlayan bu tur, Konya açısından son derece önemlidir. Nitekim Konyalı bisiklet kulüpleri ve sporcuları tura bakış açılarını ve verdikleri önemi ortaya koymuşlardır. 5’i yabancı 12 takımın katılacağı bu turda 7 Türk takımından 3’ünün Konya ekibi olması bunun en büyük kanıtıdır. Kocaeli Brisaspor ve Antalya Kepez Belediyespor bu turda yarışacak diğer Türk takımlarıdır. Bisiklet sporunun en yüksek seviyede olduğu Konya’nın, sporcuları ve sporseverleriyle bu tura en iyi şekilde ev sahipliği yapacaklarına olan inancım da tamdır. 4 gün sürecek ve 5 etaptan oluşacak turda, 305 kilometre pedal çevirecek olan yerli ve yabancı tüm sporculara başarılı, kazasız bir yarış diliyor, yeni turlarda buluşmayı temenni ediyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.