Pawvelek: Bu sorun bütün kulüplerde var

Pawvelek: Bu sorun bütün kulüplerde var

Konyasporda gol kısırlığı devam ediyor. Pazar günü oynanan maçı kazandıracak gol ya da golleri atamadıkları için istemedikleri bir sonuçla Kartalspor maçından ayrıldıklarını söyledi

Konyaspor’da gol kısırlığı devam ediyor. Pazar günü oynanan maçı kazandıracak gol ya da golleri atamadıkları için istemedikleri bir sonuçla Kartalspor maçından ayrıldıklarını ve 2 puan kaybettiklerini belirten Polonyalı kaleci Mariusz Pawelek, yaşanan sıkıntıların Konya şehrinin birlikte harekete geçmesi halinde çözülecek ufak bir sorun olduğunu söyledi ve takımdaki diğer yabancı oyuncularında kendisiyle aynı düşüncede olduğunu ve kontrat süreleri doluncaya kadar ayrılmayı düşünmediklerini ifade etti.
Kartalspor karşısında galip gelmek için büyük bir mücadele verdiklerini söyleyen Mariusz Pawelek, "Oyunun ilk yarısında çok net pozizyonlarımız vardı. Ama bunları değerlendiremedik. Bir gol bulabilseydik maç çok farklı bir boyutta olurdu. Ama olmadı. İkinci yarıda da galip gelecek pozisyonlara girdik. Golü bulamadık. Gol atamamamızın sebebini artık bizde bilmiyoruz. Şanssızlık mı ? beceriksizlik mi ? Yoksa başka bir sebep mi ? Geriye dönüp baktığımızda 0-0 tamamlanan bir maç ve kaybedilen 2 puan olduğunu düşünüyorum. Sahamızda bu 3.maçımızdı ve yine kazanamadık. Umarım Denizlispor ve ardından oynayacağımız Karşıyaka maçlarını kazanarak hem üzerimizdeki bu oluşabilecek baskıyı atar hem de üst sıralara doğru çıkış yakalarız" dedi.
Hafta içerisinde yaşanan antrenmana çıkma olayının takımın performansını etkileyip etkilemediği sorulan Pawelek, "Biz bir takımız. Ortada birlikte alınmış bir karar var. Ve herkesin bu kararımıza saygı duyması gerekir. Sonuçta bu olay ve gelişmeler ilk defa burada Konyaspor'da yaşanmıyor. Umarım en kısa sürede sorunlar çözülür ve Konyaspor başarıyla yoluna devam eder" şeklinde görüş belirtti.
Polonyalı kaleci Mariusz Pawelek, "Verilen sözlerin tutulması siz yabancı oyuncuları olumsuz yönde etkiledi mi? Burada kalmayı düşünüyor musunuz? Yoksa ayrılacak mısınız ?" sorusuna "Bu sorun sadece Türkiye'de ve Konyaspor'da değil benim ülkem Polonya ve diğer Avrupa ülkelerinde de oluyor. Biz profesyonel insanlarız. Sorunların çözüleceğine inanıyoruz. Sonuçta yaklaşık 1 yıldır buradayım ve Konya'nın büyük bir şehir olduğunu biliyorum. Konya'nın Konyaspor'un içerisinde bulunduğu durumdan kurtulması adına vereceği desteğin ne kadar büyük ama Konya şehri için bir o kadar da ufak olduğunun farkındayız. Burada yapılması gereken tek şey Konya şehri için önemli bir tanıtım ve reklam aracı olan Konyaspor'a destek verilmesi. Konyaspor'un bu liglerde değil de artık Süper Lig ile birlikte bir UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi'nde temsil hakkını yakalamaması için hiçbir neden yok. Yeter ki sorunlar çözülsün ve ileriye dönük önemli adımlar atılsın. Konya'dan daha küçük yerlerin Avrupa'da mücadele ettiğini biliyoruz. Ayrıca bizim Konyaspor'da kontratımız devam ediyor. Tek düşüncemiz kontrat süresi içerisinde elimizden gelen katkıyı sağlamak. Takımdaki diğer arkadaşlarımızda aynı düşüncede" cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.