Patriotların asıl hedefi İran

Patriotların asıl hedefi İran

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Türkiye sınırına yerleştirilecek Patriot füzelerinin İran’a karşı kullanılabileceğini de öne sürdü.

Lavrov, Moskova’nın ABD’nin Suriye’deki sorunun çözümü için attığı adımları kösteklediği eleştirilerine yanıt vererek, “Biz hiç rejim değişikliği işinde olmadık” dedi.

RT kanalına özel bir röportaj veren Lavrov, Suriye’ye acil müdahale isteyen Batılı hükümetlerin ülkedeki çatışmayı sona erdirmek için birçok fırsatı kaçırdığını ifade etti.

Rusya’nın şiddete barışçıl çözüm arayışında birçok teklif ortaya attığını hatırlatan Lavrov, bu girişimlerin anlaşmalara uymaya niyeti olmayan taraflar nedeniyle boşa çıkarıldığını belirtti.

"ASIL HEDEF İRAN"

Tamamı 24 Aralık Pazartesi günü yayınlanacak röportajda Lavrov, “Bazı bölgesel aktörler bize, ‘Neden Başkan Esad’a git demiyorsunuz? Biz ona güvenli bir sığınak ayarlayacağız’ dediler” diye konuşurken, aklında böyle bir fikir olanın bunu doğrudan Suriye lideri Beşar Esad’a götürmesi gerektiğini ifade etti.

Lavrov, “Bizi neden postacı olarak kullanıyorlar? Eğer Başkan Esad ilgilenirse bu durumun doğrudan onunla konuşulması gerekir” dedi.

NATO’nun Türkiye’nin korunması amacıyla Türkiye-Suriye sınırına göndereceği Patriot füzeleriyle ilgili de konuşan Rus Bakan, füzelerin asıl hedefinin İran olduğunu öne sürdü.

Lavrov, “Medyada yer alan haberlere dayanarak füzelerin konfigürasyonuna bakılırsa, Patriot’lar İran’a karşı kullanılabilir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.