Papa Fransis, Güney Kore Ve Kuzey Kore'yi Diyaloğa Çağırdı

Papa Fransis, Güney Kore Ve Kuzey Kore'yi Diyaloğa Çağırdı

Güney Kore'yi ziyaret eden Papa Fransis'in, Kuzey Kore ve Güney Kore'yi diyaloğa çağırdığı bildirildi.Güney Kore'nin başkenti Seul'ün Myeongdong semtindeki Katolik kilisesinde ayine katılan Papa Fransis'in, Güney Kore ve Kuzey Kore'nin kardeş...

Güney Kore'yi ziyaret eden Papa Fransis'in, Kuzey Kore ve Güney Kore'yi diyaloğa çağırdığı bildirildi.

Güney Kore'nin başkenti Seul'ün Myeongdong semtindeki Katolik kilisesinde ayine katılan Papa Fransis'in, Güney Kore ve Kuzey Kore'nin kardeş ve aynı ailenin üyesi olduklarını vurgulayarak, tarafları diyaloğa çağırdığı belirtildi.

Papa Fransis, katıldığı ayinde, "Farklılıkların çözümlenmesi ve diyalog için yeni fırsatların oluşması için dua edelim." diyerek, Hz. İsa'nın, bizden kardeşlerimizi bağışlamamızı istediğini ve bağışlamanın bizleri uzlaşmaya götüren bir yol olduğunu söylediği öğrenildi.

Papa'nın, ayrıca ihtiyaç sahiplerine insani yardımın sürekli yapılmasının önemini de vurguladığı aktarıldı. Ayine, Devlet Başkanı Park Geun-hye dahil Kore toplumunun her kesiminden bine yakın kişinin katıldığı belirtildi.

Vatikan'ın, Asya'da Katolik nüfusunun hızla arttığı bölgelerden birisi olarak önem verdiği Güney Kore'de, değişik programlara ve ayinlere katılan Papa Fransis'in, beş gün süren ziyaretini bugün tamamlayarak ülkeden ayrılacağı bekleniyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.