Pamukoğlu'nu AK Parti cesaretlendirmiş

Pamukoğlu'nu AK Parti cesaretlendirmiş

Osman Pamukoğlu partisinin kuruluş sürecini anlattı.

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu katıldığı yerel televizyon programında, gündeme ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

"AK PARTİ DIŞINDAKİ BÜTÜN PARTİLER BANA GELDİ"

2007 seçimlerinde büyük bir başarı gösterdiklerini kaydeden Osman Pamukoğlu, birçok partiden milletvekilliği için teklif aldığını belirtti.

Pamukoğlu sözlerine şöyle devam etti: "2007 seçimlerinden önce iktidar partisi dışındaki bütün partiler bana geldiler. Zemin etüdü yaptırdık 'Osman Pamukoğlu'nun 1,5 milyon oyu var' diyerek. Genel başkanlar, genel başkan yardımcıları, genel sekreterlerden bana bir kaç defa gelenler bile oldu. Bana 'Gel partimizden milletvekili ol' dediler. Onların partisine girersem 1,5 milyon seçmenin oyunu kazanacaklardı. Ben hayır dedim. Gördüğüm bu partiler yıllardır var. CHP'si de var, MHP'si de var. "

"AK PARTİ BENİ CESARETLENDİRDİ"

Parti kurma fikri konusunda AK Parti'nin kendisini cesaretlendirdiğini belirten Pamukoğlu, "2007 seçiminden sonra AKP'nin yüzde 40 aldığını görünce çok şaşırdım. 2005 seçimlerinden sonra AKP'nin yüzde 20'lere 15'lere ineceğini tahmin ediyordum. 2007'de yüzde 40 oy almaları bende 'millet yeni bir şeyler istiyor' hissini uyandırdı. Ben de hemen 36 günde Hak ve Eşitlik Partisi'ni kurdum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.