Palandöken: Esnaf Emekli Olmak İçin Kredi Arıyor

Palandöken: Esnaf Emekli Olmak İçin Kredi Arıyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın bir an evvel emekli olmak; prim borçlarını ödemek için kredi aradığını vurguladı.Palandöken, Torba Yasa ile 20 milyonun borçlarını yapılandırabileceğini...

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın bir an evvel emekli olmak; prim borçlarını ödemek için kredi aradığını vurguladı.

Palandöken, Torba Yasa ile 20 milyonun borçlarını yapılandırabileceğini ifade ederken; “Sıra 100 milyar lira yapılanacak olan borcun ödenmesinde. Maalesef 20 milyonun büyük bölümünün bu borçlarını rahatlıkla ödeyebilecek durumları yok. Burada Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile protokol yapacak banka ya da bankaların görevi önemli. Emekliliği gelip de prim yapılandırması yapacaklar için emekli maaşına bağlı uygun faizli kredi vermelidir.” dedi.

Bağ-Kur’lu kadınlara getirilen 3 çocuğa kadar doğum borçlanması ile 6 sene daha erken emekli olma hakkı verildiğini anlatan Palandöken, şunları kaydetti:

“Yasa ile prim borçları olması nedeniyle yaşlılık aylığı bağlanamayan esnaf ve sanatkarımıza emeklilik imkanı sunuluyor ayrıca mali anlamda yeterli imkanı bulunmayanlara böyle bir olanaktan yeterince yararlanması için kredi verilmesi gerekmektedir. 2011 tarihli 6011 sayılı yasadan 5 bin 677 birey prim borcunu peşin ödeyerek, 61 bin 571 birey de Ziraat Bankası’ndan kredi kullanarak toplam 67 bin 248 birey emeklilik hakkı elde etti. Bu sene de kapsamda olan Bağ-Kur'lunun emekli olabilmesi için bankalardan alınacak emekli maaşından ödenecek uygun faizli kredinin çok yardımı olacaktır. Biz de 201‘de olduğu gibi kredi kullanılabilmesi için SGK’ya uygun görülecek banka yada bankalar ile protokol yapılması için talep yazımızı gönderdik. Şimdi cevabı bekliyoruz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.