Pakistan’ın Revalpindi Şehrinde Sokağa Çıkma Yasağı

Pakistan’ın Revalpindi Şehrinde Sokağa Çıkma Yasağı

Pakistan’ın başkenti İslamabad’ın 60 kilometre uzaklığındaki Revalpindi şehrinde dün Şiilerin bir Sünni camisine saldırmasıyla çıkan çatışmada 10 kişinin öldüğü, şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Pakistan’ın başkenti İslamabad’ın 60 kilometre uzaklığındaki Revalpindi şehrinde dün Şiilerin bir Sünni camisine saldırmasıyla çıkan çatışmada 10 kişinin öldüğü, şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi. Şehre giriş çıkışlar kapatıldı ve geniş çaplı güvenlik önlemeleri alındı.

Sokağa çıkma yasağının bugün geceye kadar süreceğini belirten yetkililer, telefon şebekelerinin kapatıldığını da aktardı.

Revalpindi şehrinde dün yapılan matem esnasında Sünni camisinde Şiiler aleyhine hutbe verildiği iddia edildi. Bundan sonra da matem için toplanan binlerce kişinin organize olması zor olmadı. Öfkelenen Şiiler camii ve çevresini ateşe verdi. Çıkan kanlı olay sonrası 10 kişi hayatını kaybederken, 40’ın üzerinde kişi de yaralandı. Yaralananlardan 13’ünün silahla vurulduğu belirtildi.

Olayın çıktığı Raja Bazar bölgesinde geniş çaplı soruşturma başlatıldı ve yeni bir olayın yaşanmaması için şehre asker ve polis takviyesi yapıldı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.