Pakistan’da Öldürülen Sunnilerin Cenaze Namazına Binlerce Kişi Katıldı

Pakistan’da Öldürülen Sunnilerin Cenaze Namazına Binlerce Kişi Katıldı

Pakistan’ın başkenti İslamabad’a 60 kilometre uzaklıkdaki Revalpindi şehrinde geçtiğimiz Cuma günü Şii olduğu iddia edilen teröristlerin Sünni camisine saldırısıyla çıkan çatışmada ölen 10 kişiden 3'ünün cenaze namazı, bugün yaklaşık 7 bin kişinin katıld.

Pakistan’ın başkenti İslamabad’a 60 kilometre uzaklıkdaki Revalpindi şehrinde geçtiğimiz Cuma günü Şii olduğu iddia edilen teröristlerin Sünni camisine saldırısıyla çıkan çatışmada ölen 10 kişiden 3'ünün cenaze namazı, bugün yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı törenle kılındı.

Tören öncesi halk slogan attı. Ambulanslarla gelen cenazeleri, yüzlerce kişi omuzunda taşımak için sıraya girdi.

Şehirde dün sabahdan beri ilan edilen sokağa çıkma yasağına cenaze töreni için 3 saat ara verildi. Törenin ardından yasak kaldığı yerden devam ederken, şehre giriş çıkışlar kapatıldı; geniş çaplı güvenlik önlemeleri alındı.

Sokağa çıkma yasağının ne zamana kadar süreceği belirtilmezken, telefon şebekelerinin 2 gündür kapalı olduğu aktarıldı. Olağanüstü halin devam ettiği şehir, yeni bir olayın yaşanmaması için askerlerin kontrolü altında tutuluyor.

Bu arada başkent İslamabad'ta, sokağa çıkma yasağı olan Revalpindi şehrinden gelen öğrenci sayısının çok olması nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

Revalpindi şehrinde Cuma günü yapılan matem esnasında Sünni camisinde aleyhlerine hutbe verildiği duyumuna öfkelenen Şiiler, cami ve çevresini ateşe vermişti. Çıkan kanlı olay sonrası 10 kişi hayatını kaybederken 80’ın üzerinde kişi de yaralandı. Yaralananlardan 13’ünün silahla vurulduğu belirtildi.

Şii-Sunni çatışmalarının alevdirilmek istendiği ülkede, iki gündür asker ve polis kontrölü altında tutulan Multan ve Revalpindi şehirlerinde 10'u aşkın insan öldürüldü, 100'ü aşkın kişi de yaralandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.