Pakistan’da Militanlar İle Güvenlik Güçleri Çatıştı: 4'ü Asker 28 Kişi Öldü

Pakistan’da Militanlar İle Güvenlik Güçleri Çatıştı: 4'ü Asker 28 Kişi Öldü

Pakistan’ın kuzeyinde bulunan aşiret bölgesinde, militanlar ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Bannu ve Orakzai bölgelerinde çıkan iki ayrı çatışma sonucu; 4’ü asker 28 kişi hayatını kaybetti. Militanların Orakzai'deki...

Pakistan’ın kuzeyinde bulunan aşiret bölgesinde, militanlar ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Bannu ve Orakzai bölgelerinde çıkan iki ayrı çatışma sonucu; 4’ü asker 28 kişi hayatını kaybetti.

Militanların Orakzai'deki bir kontrol noktasına otomatik makineler ve el bombaları ile saldırması sonucu 2 askerin öldüğü aktarıldı. Bannu'da ise yola döşenen uzaktan kumandalı bombanın askeri konvoyun geçişi esnasında patlatıldığı, 2 askerin de hayatını kaybettiği açıklandı. Güvenlik güçlerinin ise tüm saldırıları püskürttüğü ifade edildi. Yurt genelinde çıkan çatışmalarda, 4 asker öldü, 24 militanın etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Ordunun militanlara yönelik başlattığı kapsamlı operasyonun yapıldığı Kuzey Veziristan ile çatışmaların yaşandığı Orakzai; Taliban ve el Kaide üyelerinin çoğunlukla konuşlandığı yer olarak biliniyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.