Pakistan’da Eylül Ayı Saldırılarında Ölü Sayısı 200'e Yaklaştı

Pakistan’da Eylül Ayı Saldırılarında Ölü Sayısı 200'e Yaklaştı

Pakistan hükümetinin barış görüşmelerine başlamak için girişimlerine rağmen, eylül ayında Taliban'ın saldırılarının sayısı yükseldi.

Pakistan hükümetinin barış görüşmelerine başlamak için girişimlerine rağmen, eylül ayında Taliban'ın saldırılarının sayısı yükseldi. Ülke genelinde son bir ayda gerçekleştirilen 28 bombalı saldırıda en az 188 kişi öldü, 436 kişi de yaralandı.

BM’de ABD Başkanı Barrack Obama’nın da gündeme getirdiği, Pakistan’ın Peşaver şehrinde meydana gelen kilise saldırısında, 85 kişi ölmüş 145 kişide yaralanmıştı. Yerel medyada çıkan haberlerde kilise saldırısını Pakistan Talibanına (TTP) bağlı ’Jandola’ örgütünün üstlendiği duyurulmuştu. Ancak TTP saldırıyı ve Jandola grubuyla bağlantılı oldukları iddialarını reddetti. TTP, saldırının barış ortamına zarar vermek için düzenlenen bir sabotaj olabileceğini açıkladı.

Ülkeyi sarsan bir diğer saldırıda ise devlet işçilerini taşıyan otobüse düzenlenmişti. Bombalı saldırıda en az 19 kişi ölmüş, 45 kişi de yaralanmıştı.

Bilançoya bakıldığında, Pakistan'ın kuzeybatısındaki Hayber Pakhtunkhva eyaleti saldırıların en yoğun olduğu bölge olarak göze çarpıyor. Eyalette son bir ayda meydana gelen 10 saldırıda, 154 kişi öldü, 331 kişi de yaralandı.

Saldırıların büyük çoğunluğunu üstlenen olmazken, hükümet ve ordu yetkililerine yönelik saldırıların Pakistan Talibanı tarafından yapıldığı iddia ediliyor.

Pakistanlı uzmanlar, gizli güçlerin Pakistan hükümeti ve Taliban arasında ateşkesi sabote etmek istediğini ve önümüzdeki günlerde sivillere yönelik saldırıların artacağından endişe duyduklarını belirtiyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.