"Pahalılık sokaklara yansımaya başladı"

"Pahalılık sokaklara yansımaya başladı"

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, "Bu ülkede her gün artan hayat pahalılığını artık daha fazla görmezden gelemezler. Hayat pahalılığı sokaklara yansıyor" dedi

Saadet Partisi Çumra 7. Olağan Kongresi Kızılay Düğün salonunda gerçekleştirildi. Kongreye Saadet Partisi Parti Sözcüsü Birol Aydın, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam,İl Başkan Yardımcıları Sinan Toprak, Mehmet Efe, siyasi partilerin ilçe başkanları ve çok sayıda parti üyesi katıldı.
KONGRELER YENİ HEYECANLAR İÇİN ÖNEMLİ
Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ülkenin bir bocalamanın içinde olduğuna dikkat çekerek, hem ekomomik hem de ahlaki olarak bir çıkmazın yaşandığına vurgu yaptı. Saydam, “İktidarın şu anki mevcut İktidar Partisine mecbur kalacaksınız gibi bir algı oluşturulduğu kanaatindeyim. Şu anda ülkede oluşturulan korku politikası sosyal yardımların kesilmesi, insanımızın çoluk çocuklarıyla tehdit edilmesi neticede insanımızın rengini belli etmemesine neden oluyor” ifadelerini kullandı. Bundan böyle haftalık toplantılarda il ilçe divanlarında yönetim kurulunun eksiksiz bir şekilde hiçbir faaliyetten geri kalmadan başkanın yanında mütemadiyen olması ve yapılacak çalışmalara destek olması gerektiğini belirtti. Saydam, "Çumra 7.olağan ilçe kongremiz hayırlı olsun yeni yönetim kululuna ve tekrar seçilen ilçe başkanımza çalışmalarında üstün muvaffakiyetler diliyorum" dedi.

2-3-huseyin-saydam.jpg
HAYAT PAHALILIĞI SOKAKLARA YANSIYOR
Parti Sözcüsü Birol Aydın, 2001 yılında kurulmuş bir siyasi parti olarak bugün Çumra'da ve Türkiye’nin bir çok yerinde teşkilatlarımızın 7. olağan kongresinin yapıldığını ifade ederek “Yıllar önce bir 16 Ocak tarihinde de refah partimiz kapatılmıştı. Onun peşinde kurulan Saadet Partimizin 7. Olağan kongresini yapıyoruz hala dimdik ayaktayız” dedi. Ülkede doların yükseldiğine ve Türk lirasının değer kaybettiğine vurgu yapan Aydın, sokaklara da hayat pahalılığının yansıdığını ve ülkemizde durumun hiç iyi olmadığını belirterek, şunları söyledi: “Türkiye’nin yetkilenmesinde vesile olacak önümüzdeki seçimlerde Türkiye’nin yönetiminde çalışmalarda daha azimli daha kararlı ve toplumun her bir kesimini kucaklayacak çalışmalarla muhafaza edilebilir."

2-2-birol-aydin.jpg

İKTİDAR İNSANLARIN FERYADINI DUYMALI

Aydın, iktidarın vatandaşların ‘geçinemiyoruz’ feryatlarını artık duyması gerektiğine vurgu yaparak, şöyle devam etti: “Bu ülkede her gün artan hayat pahalılığını artık daha fazla görmezden gelemezler. İktidardakiler, maaşlara zam yaparken TÜİK’ten gelen rakamlara değil de; çarşı-pazardaki gerçek fiyat etiketlerine, evlere gelen faturalara, mağazalardaki bir ayakkabının, bir çantanın fiyatına bakarak karar verseler; çok daha doğru bir iş yapmış olurlar. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın, ‘Saatleri Ayarlama Enstitüsü’ adlı güzel bir kitabı vardı; TÜİK de adeta ‘Verileri Ayarlama Enstitüsü’ oldu. Enflasyonu yüzde 36 olarak açıkladılar şimdi; merak ediyoruz hangi marketten, hangi pazardan, hangi mağazadan alışveriş yapıyorlar? Yani soruyorum şimdi size 2021 Ocak’ta 100 lira olan hangi ürün, bugün 135 lira! Geçen yıl 10 lira olan hangi ürün, bu yıl 13,5 lira olmuş! Varsa böyle bir yer, söylesinler de bizler de, vatandaşlarımız da gidip oradan alışveriş yapalım.”

2-1.jpg

ÜLKEMİZDE HUKUKİ ALANDA EKSİKLİKLER GİDERİLMELİ”

Ekonomi ve adalet konusunda iktidara uyarılarda bulanan Aydın, “Şüphesiz ki karşı karşıya kaldığımız bu tablo, sebep değil; kaçınılmaz bir sonuçtur. Nedeni ise hükümet tarafından uygulanan yanlış politikalardır. Bu tabloyu düzeltebilmek, vatandaşlarımızın yaşadığı bu sıkıntıları ve ekonomik problemleri çözebilmek için bir an evvel hukuk alanındaki aksaklıklar giderilmelidir. Ayrıca ülke satında üretime dönük olmayan bütün yatırımlar başta olmak üzere, tüm israf kalemlerine acilen son verilmeli, tüm kaynaklarımızla birlikte memleketimizde bir üretim seferberliği başlatılmalıdır” şeklinde konuştu.

KASIM BAŞ YENİDEN BAŞKAN OLDU

Yapılan kongre sonucunda oy kullanan bütün delegelerin oyunu alan yeniden Çumra İlçe Başkanı seçilen Kasım Baş, “Görev yaptığımız altı yıl boyunca hem maddi hem de manevi her türlü fedakârlıktan kaçınmayan, bütün zorluklara rağmen duruşunu bozmayan ilçe teşkilatlarımıza gençlerimize, hanım kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.
 

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.