Özkara: Yönetim boşluğu hissetmedik

Özkara: Yönetim boşluğu hissetmedik

Konyaspor geçtiğimiz hafta içinde başladığı lig hazırlıklarının ilk bölümünü Tatlıcak Tevfik Lav Tesislerinde tamamladı. İkinci bölüm çalışmalarına önümüzdeki Çarşamba günü Ankara Kızılcahamamda başlayacak olan yeşil-beyazlılar iki gün izin kullanacak.

Çalışmaların ilk bölümünün ardından açıklamalar yapan teknik Direktör Hüsnü Özkara, Konya’da ki ilk etap hazırlıklarında fiziksel ağırlıklı çalışmaları ön planda tuttuklarını ve oyuncularımızı ikinci ve üçüncü etap kamplarımıza hazırlamaya çalıştıklarını söyledi.

Alt yapıdan aldığımız genç oyuncuların ve kiralık olarak geçtiğimiz sezon başka takımlarda oynayan arkadaşların son durumlarını görme düşüncesinde olduklarını ifade eden Özkara; “Konya’daki hazırlıklarımızı artık tamamladık. İki günlük izin sonrası 15 Temmuz’da Kızılcahamam’da yeniden toplanacağız ve 30 Temmuz’da sona erecek 15 günlük ikinci etap çalışmalarına başlayacağız. Aramıza sonradan dahil olan futbolcu arkadaşlarımız iki günlük izin sırasında antrenman eksiklerini gidermek için çalışmalarını sürdürecekler. 31 kişilik kalabalık bir grupla çalışıyoruz. Özellikle alt yapıdan aramıza dahil olan genç oyuncularımızı sezon içerisinde elimizden geldiği kadar değerlendirmek istiyoruz. Kamp kadrosunu 23 ila 25 arasında bir sayıda tutmak istiyoruz. Bunu kampta daha rahat bir çalışma ortamı bulmak için yapacağız. Her zaman ifade ettiğimiz tek düşüncemiz var. Bu da Konyaspor’u şampiyon yapmak. Biz buna inanıyoruz. Takım içerisinde birlik beraberlik, arkadaşlık bir haftalık kısa sürede gördüğümüz kadarıyla gerçekten çok olumlu.  Kamp süresince de bu ortamımızın devam edeceğine inanıyorum” dedi.
10 günlük birliktelik içerisinde Zeki Çimen’in kulüp için gösterdiği gayrete teşekkür ettiğinin altını çizen Özkara; “Önemli transferler yaptık. Şimdiden kadromuz için net bir yorum yapmak doğru olmaz. Ama bakıldığında iskelet kadromuz oluştu gibi. Tabiki kadromuzun alternatifli olması gerekiyor. Tayfun Türkmen ve Ufukhan Bayraktar aramıza katıldı. Fakat özellikle stoper konusunda alternatifimizin olması gerekiyor.  Transferi tam bitirdiğimizi söyleyemeyiz. En az 2-3 futbolcu daha alacağız gibi görünüyor.  Kağıt üzerinde bakıldığında kadromuzun yüzde 80’ini tamamladığımızı düşünüyorum.  Geri kalan yüzde 20 çok önemli. Sezon içerisinde yaşanmasını istemediğimiz ama yaşanması doğal olacak  sorunları göz önüne aldığımızda alternatifi bol bir kadroya sahip olmamız gerekiyor. Kadromuzda bulunan arkadaşlarımızı bu işe inandırmamız lazım. Her şey yetenek değil. Önemli olan yeteneği gerektiği gibi kullanmak adına üzerine düşmek. Geride kalan süre içerisinde gerçek anlamda önemli işler aldık. Bank Asya 1.Lig’inin iyi oyuncularını aldık. Kızılcahamam kampına kadar transferi tamamlayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Göreve başladıklarından beri hiçbir zaman yönetim boşluğu hissetmediklerini belirten Özkara şöyle devam etti:  “Bu konuda oluşan komitenin ve Zeki Çimen beyin üstün gayretlerini yakından gördük. Kendilerinin verdiği güvenle zaten önemli bir marka olan Konyaspor’un bu değerini yükseltmek için yola çıktık. İnşallah bunda da başarılı olacağız. Geldiğimiz günden beri bize yakın ilgi gösteren komite üyelerine ve Zeki Çimen beye bir kez daha teşekkür ediyorum. Kızılcahamam kampının ilk günlerinde özel maç oynamaya karşıyım. Sakatlıklar oluşabiliyor. Maç oynayacağınız için yapmanız gereken çalışmaları da yapamıyorsunuz. Bu da takımın genel performansına olumsuz yansıyor. Ben önce çalışıp daha sonra maç oynamayı istiyorum.
Bank Asya 1.Lig’i bu sezon çok daha çetin geçeceğe benziyor. Yeni çıkan ekipler dahil hemen hemen her takım çok iyi transferler yaptı. Bucaspor ve Mersin İ.Y ‘nun yanı sıra oturmuş kadroya sahip Giresunspor, Orduspor ve Kardemir D.Ç.Karabükspor yaptıkları transferlerle iddialı olarak sezona hazırlanıyor. Siz istediğiniz kadar iyi oyuncular transfer edin. Ama takım olamıyorsanız kurduğunuz kadro başarıya ulaşamıyor. Önemli olan takım olabilmektir. Bizlerde bunun için burada mücadele veriyoruz. Bu durumda takımın ağabeylerine önemli görevler düşüyor. Onlar ilişkilerini iyi kurarlarsa başarı gelir. Biz buna yürekten inanıyoruz. Kesin olan şey bu sezon Bank Asya 1.Lig’inin çok çetin geçeceğidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.