Özkara: Kimsenin forması garanti değil

Özkara: Kimsenin forması garanti değil

Bank Asya 1. Ligde şampiyonluk mücadelesi veren, ilk yarıyı 37 puanla tamamlayarak büyük bir başarıya imza atan, ancak ikinci yarının ilk iki maçında bir yenilgi ve bir beraberlik alarak taraftarlarını üzen Konyasporda gözler hafta sonunda oynanacak olan

Çanakkale Dardanelspor maçına 3 puan almak çıkacaklarını ve yeniden yükselişe geçeceklerini söyleyen Konyaspor teknik direktörü Hüsnü Özkara, takımda kimsenin formasının garanti olmadığını belirterek, herkesin elini taşın altına sokmasını istedi.  Konyaspor’un hak ettiği yere herkesin fedakarlığı ile geleceğinin de altını çizen Özkara, “Konyaspor maddi ve manevi sahipsizliği hak etmiyor” dedi.

TELAFİSİZ MAÇLAR OYNUYORUZ
Ligin ilk yarısının son maçında Altay karşısında yapmış olduğumuz mücadele istediğimiz, beklediğimiz ve özlediğimiz bir mücadeleydi. Örneklerini gördük, yaşadık ve kazandık. Ancak, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Kayseri Erciyes maçlarındaki mücadele bize yakışmadı ve dolayısıyla da bu maçlarda mutlu olmadık. Mücadele yaptığımızda kazanmayı biliyoruz ve kazanıyoruz. Ama gösterdiğimiz bu mücadeleyi devam ettirmek lazım. Çünkü artık telafisi olmayan maçlar oynanıyor. Bu hafta bunlardan birini yaşayacağız. Altay karşısındaki oyun anlayışımızı, coşkumuzu tekrarlarsak Çanakkale Dardanelspor maçında sıkıntı yaşamayız. Takımımızın amacı ve hırsı o şekilde olduğu zaman ortaya çok hızlı ve tempolu bir oyun koyuyoruz. Biz bu hafta aynı istekle sahaya çıkmak istiyoruz. Ve yaptığımız çalışmalarda da bunu yakından hissediyoruz. Umarım bunu Çanakkale karşısında da gösteririz.
ÇANAKKALE ÖNEMLİ BİR TAKIM
Rakibimizin ligdeki konumuna bakmamak lazım. Hem geliştirdiği hem de yetiştirdiği oyuncuları görmek lazım. Bana göre Bank Asya’nın önemli takımlarından birisi. Zor bir maç oynayacağımızı çok iyi biliyorum. Bizim dönüm ve yükselişe geçecek maçlarımızdan birisi olacak. Kazanmak istediğimiz ve kazandığımız zaman bize ileride çok fazla katkı sağlayacak bir maç. Çok iyi bir takıma ve futbol kültürü olan bir kentin takımına karşı oynayacağımızı biliyoruz. Kendimizi hem maçı izlemeye gelen taraftara beğendirmek hem de maçı kazanmak istiyoruz.
STRESİ YÜKSEK MAÇLAR OYNANACAK
Özellikle bizim iç sahada puan kaybetme gibi bir lüksümüzün olmadığını oyuncularıma tek tek anlattım.  Hem bizim hem de rakibimiz olan takımlar için bu maçlar 6 puan değerini taşıyor. Bu maçlarda iyi oyun, göze hoş gelen futboldan ziyade iyi mücadele etmek lazım.  İyi oynamakta önemli, ama özellikle iki kayıptan sonra kazanmak isteyeceksiniz ve üç puana şartlanarak oynayacaksınız. Bizim tüm amacımız bu ligde hedefe ulaşabilmektir. Ama bunu birbirimize destek verirsek başarabiliriz. Bu başarıda herkesin payının olması insanları ayrıca mutlu edecektir. Stresi yüksek maçlar. Ama bu dönemi birlikte aşabiliriz" dedi.
KİMSENİN FORMASI GARANTİ DEĞİL
Konyaspor’da forma giyen bütün futbolcular kişilikli, dürüst, aldığı paranın karşılığını veren oyunculardır. Gaziantep ve Erciyes maçlarındaki kayıplara en fazla onlar üzülmüşlerdir. Çünkü, iyi niyetli ve fedakar bir yönetimin çabalarını görüyorlar. Onlarda her takımın inişli çıkışlı bir dönem yaşadığını biliyorlar. Bu iniş çıkışlar kendileri için de geçerli. Ancak, biraz daha özverili olmaları ve sadece başarıya odaklanmalılar. Konyaspor takımında hiçbir futbolcunun forması garanti değildir. Bu takımda sürekli forma şansı bulanlar formasını garanti görüyorsa, fena halde yanılıyordur. Futbolcularımın iyi niyetli oluşlarından asla kuşkum yok. Ancak, biraz daha fedakarlık yaparak, bu takıma yüreklerini koyan sağdan da saysak yüz, soldan da saysak  yüz gönüllü insanı mutlu etmek zorundayız. İki milyonluk şehirde azınlıkta kalmış bu fedakar yönetici ve bir avuç taraftarı sevindirmeye mecburuz. Dolayısıyla da biraz daha sorumluluk alarak bu takımı layık olduğu yere taşımalıyız   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.