Özkan Sümer'e vefa ödülü

Özkan Sümer'e vefa ödülü

Torku Konyaspor'un efsane teknik direktörlerinden Özkan Sümer Efsanelere Vefa Ödülünü aldı

Torku Konyaspor'un efsane teknik direktörlerinden Özkan Sümer Efsanelere Vefa Ödülünü aldı Şampiyon olan 1987-88 sezonunda Konyaspor'un  teknik direktörlüğünü yapan Özkan Sümer'i yıllar sonra Konyaspor taraftarının önünde ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek konuşmasına başlayan Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, "Hocaların hocası efsane Teknik Direktörümüz Özkan Sümer, şampiyon olarak Süper Lig'e çıkan ilk takımımızın başındaydı. Emeklerini, hizmetlerini hiçbir zaman unutmadık. Böylesine güzel bir ortamda ve büyük Konyaspor taraftarının önünde Özkan Sümer hocamızla bir arada olmaktan ve kendisini misafir etmekten dolayı son derece mutluyuz" dedi.

BURADA ÖZEL ANILARIM VAR

Ödül töreninde konuşan Özkan Sümer, "Konya’ya daha öncede geldim. Ama bu gelişim çok farklı oldu. Çok etkilendim ve duygulandım. Konya’da çok özel dönemler ve çok heyecanlı zamanlar yaşadık. O zamanla bugünkü Konya’yı kıyasladığım zaman çok büyük bir aşama var şüphesiz. Ama Konya’da bu potansiyel vardı. Bunu öne çıkarabilecek bir ortam ve imkan gerekliydi. Bugün o imkan bulundu ve sportif başarının da bu güzel stadyumla birleştirildiği bir gerçek. Konya insanının zaten kültür olarak spora yatkın bir kitle olduğunu söylemek lazım. Bu konuda bizim de tanık olduğumuz tarafları var. Böyle gittiği taktirde elbette ilerde daha güzel günler yaşanacak Konya’da ve bizde sevinçle alkışlayacağız. O günün futbolunda değişik uygulamalar vardı. Bugünkü gelişen futbolda elbette fark olması beklenen bir şey" şeklinde konuştu.

MALZEMEYİ ÇOK İYİ KULLANDI

Takımımızın yakaladığı başarıyı da değerlendiren Özkan Sümer, "Aykut Hoca bu malzemeyi çok başarılı kullandı. Oyunsal olarak çok doyurucu bir Konyaspor var. Çok kontrollü, haddini bilen ve iyi kullanan bir Konyaspor olduğunu söyleyebilirim. Aşırılığa kaçmıyor. Bu yönde güvenlik öncelikli yer alıyor. Karşı ataklarla da bu güne kadar başarılı oldu. Sonunda Konyaspor’un bugün ortaya koyduğu futbol kendi potansiyeline uygun ideal bir uygulamadır diyebilirim" ifadelerini kullandı. Konuşma sonrasında Ahmet Şan, Özkan Sümer'e hizmetlerinden dolayı plaket, 9 Mayıs 1988 tarihli Milliyet Gazetesi'nde yer alan şampiyonluk haberinini yer aldığı gazeteyi ve isminin yazılı olduğu 42 numaralı Konyaspor formasını hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.