Özgür Der Başkanı Kaya: Her Yıl Kerbela’yı Ananlar, Suriye’de Zulmü Seyrediyor

Özgür Der Başkanı Kaya: Her Yıl Kerbela’yı Ananlar, Suriye’de Zulmü Seyrediyor

Suriye’de hayatını kaybedenler için Fatih Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Suriye’de hayatını kaybedenler için Fatih Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. İran’ın Suriye’deki zulme göz yumduğunu belirten Özgür Der Başkanı Rıdvan Kaya, "Her yıl Kerbela’yı anıyorlar ama Suriye’deki zulmü seyrediyorlar. Katil İran Suriye’den defol!” dedi.

Fatih Camii avlusunda ikindi namazının ardından toplanan Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu üyeleri, Suriye’de hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıdı. ‘Ümmetin Yiğit Komutanı Abdulkadir Salih’, ‘Suriye Devrimi Binlerce Şehidiyle Zafere Yürüyor’ yazılı pankartlar taşıyan eylemciler, ‘İşbirlikçi hainler hesap verecek’, ‘Katil İran Suriye’den defol’ şeklinde slogan attı. Daha sonra gıyabi cenaze namazı kılındı.

Namazın ardından eylemcilere seslenen Özgür Der Başkanı Rıdvan Kaya, Suriye politikaları nedeniyle İran’ı eleştirdi. Kaya, “14 asır önce şehit edilen Hz. Hüseyin ve akrabaları için her yıl matem tutanlar, hergün Suriye’de Müslümanların katledilmesini seyrediyorlar. Birileri bize diyor ki ‘ümmet arasında bölücülük yapmayın, İran aleyhine slogan atmayın’ Hayır kardeşler. Biz Müslümanız, hakkı ayırmak zorundayız. Kardeşlerimizin katledilmesine verilen desteği görmezden gelemeyiz. Hala bir nebze imanları varsa zulmü desteklemesinler. Bu yüzden ‘Katil İran Suriye’den defol’ diye haykırmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.





CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.