Özgül’den gazeteci adaylarına tavsiyeler

Özgül’den gazeteci adaylarına tavsiyeler

Merhaba Gazetesi İstihbarat Şefi Emre Özgül, mezun olduğu bölümün öğrencileriyle mesleki tecrübelerini paylaştı. Özgül, haberde hangi konulara dikkat edilmesi gerektiğini ve sektörün sorunlarını anlattı. 

Merhaba Gazetesi İstihbarat Şefi Emre Özgül, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3’üncü sınıfı öğrencileriyle bir araya geldi. Söyleşi etkinliğinde konuşan Emre Özgül, gazeteciliğin onurlu bir meslek olduğunu belirtti. Dünyadaki en kutsal mesleklerden birinin gazetecilik olduğunu ifade eden Özgül, “Ama o kadar da zorlu olduğunu söylemek istiyorum. Benim mesleki yaşantımda birçok olumsuz olay ile karşılaştım. Ama hiçbir zaman pes etmedim, bazı zamanlar yorulduğumuz oldu. Bu yorgunluğun tatlı olduğunu zamanla anladım. En güzel tarafı, zorlukların üstesinden geldiğin zaman geliştiğini hissediyorsun. İnsanların olumsuz düşüncelerine asla bakmayın, her zaman konuşacaklar. Bırakın konuşsunlar, sizler başarınız ile cevap verin.  Ben de bu sıralarda oturdum, sizin gördüğünüz dersleri gördüm. Hiçbir zaman mesleki anlamda umudumu kaybetmedim.  Sizlerden isteğim, şerefli ve doğruları kamuoyuna yansıtan birer gazeteci olmanız. Gazetecilik gerçekten çok emek isteyen, fedakârlık ve özveri isteyen meslekler arasında. Bu mesleği icra etmek istiyorsanız mesleği çok sevmeniz gerekiyor. Çünkü bu mesleği sevmeden asla yapamazsınız. Çünkü zor bir meslek, zorlukları var. Ancak mesleği sever ve fedakârlık gösterirseniz gazetecilikten inanılmaz zevk almaya başlayacaksınız" diye konuştu.  

adsiz-006.jpg

HEP DOĞRUDAN VE HAKLIDAN YANA OLUNMALI

Gazetecilerin görevlerini yaparken, toplumun hassasiyetlerini gözetmesi ve haklıdan yana olması gerektiğine vurgu yapan Özgül, “Gazeteci sakin, duyarlı, hedefi ve öncelikleri bulunan, kontrol edebildiği hırsı ile mesleğini icra etmeli. Gazeteci gündemi çok iyi takip etmeli, yerel ya da ulusal olduğu kadar, ülke dışı gelişmeleri de takip etmeli. Gazeteci bilgisini sorduğu soru ile belli etmeli. Doğru bilgi ile hazırlanan ve yönelten tarafından bazı bilgilere sahip olunduğunu belli eden zoru mutlaka dikkati çeker, yanıtını alır, yanıtını bulur. Toplum mühendisi olan gazeteci, giyim kuşamından oturup kalkmasına, konuşmasından soru sormasına kadar farklı olmalı. Gazetecinin iletişimi iyi olmalı. Ne giyerse giysin kıyafetleri düzgün olmalı. Çok bilinse de İnsanlar kıyafetleri ile karşılanır, fikirleri ile uğurlanır sözünü hiç unutmamak gerekir. Beden dilini çok iyi öğrenin. Özellikle sürekli iletişim içerisinde olduğunuz kişilerin beden dilinden mesajlar çıkarırsanız, başarılı olmak için çok önemli bir engeli aşmış olursunuz” ifadelerini kullandı. 

SOSYAL HAYATINIZ KALMAYCAK

Kadınların gazetecilik mesleğinde zorlanacağını belirten Özgül, “Mesleğimizde kadın arkadaşlarımızın işi gerçekten çok zor. Hem evleneceksin, hem mesleğini yapacaksın, gerçekten anlatırken bile zorlandım. Bir gazeteci çok sosyalleşecek ama kendi sosyal hayatı maalesef olmayacak. Bunun için kendinizi bu psikolojiye hazırlamanızı istiyorum. Çünkü daha önce belirttiğim gibi; sevmiyorsanız bu işi yapmayın. Ama yaptığınızda aldığınız zevki bir daha unutamıyorsunuz ve artık mesleğin bağımlısı oluyorsunuz” açıklamasında bulundu. Özgül, son olarak öğrencilerden gelen soruları yanıtlayarak söyleyişi sonlandırdı. 

YILMAZ’DAN ÖZGÜL’E TEŞEKKÜR

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Görevlisi Yasemin Gülşen Yılmaz, ilk defa öğrencilerin bu şekilde katılım sağladığını ve okudukları meslek için çaba gösterdiklerini belirtti. Yılmaz, “İlk defa bu şekilde öğrencilerin sorular sorduğunu, heyecanlandıklarını gördüm. Emre Özgül gerçekten Konya’da kendini kanıtlamış gazetecilerden birİ. Bu şekilde öğrencilere önem verdiğini görmek gerçekten beni çok mutlu etti. Emre gibi Gazetecilerin sayısının artması dileğiyle. Katılan herkese çok teşekkür ederim” dedi. 

ALİ GÖZEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.