Özgener: Hakemlerimiz rahatlayacak

Özgener: Hakemlerimiz rahatlayacak

Türkiye Futbol Federasyonu mali genel kurulunu geçtiğimiz gün gerçekleştirdi. Önemli konuları gündeme getiren Federasyon Başkanı Mahmut Özgener, yeni sezonda ligde görev yapacak hakemlerle alakalı da değerlendirmede bulundu.

Sezon boyunca en çok konuşulan konunun yine hakemler olduğunu vurgulayan Özgener, Dünya Kupası’na da bakıldığında hakem hatalarının sadece Türkiye’de bir sorun olmadığını artık herkesin gördüğünü düşündüklerini söyledi. Özgener, giderek hızlanan, daha çok atletik yetenek gerektiren ve küçük-büyük ayrımının yavaş yavaş ortadan kalktığı futbol ortamında hakemliğin de ciddi bir revizyon yaşamak zorunda olduğunu vurguladı. Türk hakemliğinin gelişim çalışmalarını sadece uluslararası ilerlemelere bağlamadıklarını kaydeden Özgener, şöyle devam etti: “Merkez Hakem Kurulu (MHK) ile ilgili her konuda çalışmalarımız tamamlanıyor. Talimatname, kurulların yapılanması, profesyonelleşme, eğitim gibi konularda önemli yenilikler getirdik. Geçtiğimiz yıl hakemlerimize uluslararası düzeyde eğitim veren Jaap Uilenberg’in yanına bu yıl sadece yardımcı hakemlerimize eğitim verecek çok önemli bir İngiliz eğitmen olan Philip Sharp ile anlaşmış bulunuyoruz. Tüm bu çalışmalar ışığında, hakemliğimizin yapılanmadan kaynaklanan sorunlarını çözmek için büyük bir çaba gösteriyoruz.

MHK ve Türk hakemliğinde yaptığımız tüm yenilikler hakemlerimizin kafasının rahat olması için gerçekleştiriliyor. MHK Talimatı’ndaki köklü değişikliklerle kurumsal yapıyı olabildiğince sade ve kafa karıştırmayacak şekilde düzenledik. Hakemlerimizi en çok rahatlatacak çalışma ise ‘profesyonelleşme’ olacak.” Özgener, Yeni MHK Talimatı’nın en önemli maddelerinden biri olan bu konu ile birlikte Türkiye’nin, İngiltere’den sonra profesyonel hakemliğe geçecek ikinci ülke olacağına dikkati çekerek, “Bu sayede hakemlerimiz sadece futbola ve mesleklerine konsantre olarak maçlara daha rahat çıkma şansı yakalayacaklar. Talimat ile birlikte sadece hakemlerimiz değil MHK de profesyonelleştirilmiş oldu. Tüm bu gelişmelerle MHK Talimatı, Avrupa ülkelerinin önünde bir düzenleme haline geldi” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.