Özelleştirmede kim kazandı?

Özelleştirmede kim kazandı?

AKP iktidarı döneminde toplamda 60,8 milyar dolarlık özelleştirme gerçekleşirken, Türkiye’nin toplam borcunun azalacağı yerde artması ise dikkat çekiyor.

On beş yıllık iktidar döneminde milyarlarca dolarlık özelleştirmeye rağmen Türkiye ’nin iki yakası bir araya gelmedi! Hükümetin 2018 bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Maliye Bakanlığı’nın bütçesinin görüşülmesi sırasında ise özelleştirme ile ilgili rakamlar dikkat çekti. Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı sunum kitapçığına göre, 1986 ile 2002 yılları arasında 8 milyar dolarlık özelleştirme yapılırken, bu rakamın 2002 ile 2017 yılları arasında 60,8 milyar dolara çıkması dikkat çekti. AK Parti döneminde kamuya ait yüzlerce kumu özelleştirilirken, bu özelleştirmenin en çok kime yarar sağladığı ise merak konusu!

BORÇLANDIRMAYI DURDURAMADI!

1986 ile 2017 yılları arasındaki toplam özelleştirme tutarı ise 68,8 milyar dolar olarak gerçekleşirken, iktidarın Kasım ayı itibarıyla 460 özelleştirme ihalesi gerçekleştirdiği de veriler arasında. AKP iktidarı 15 yılda yüzlerce kuruluşu özelleştirirken buna rağmen açıklar kapatılamıyor. 30 Haziran itibarıyla Türkiye’nin dış borcu 432,4 milyar dolar olarak kayıtlara geçerken, yüzlerce özelleştirmeye karşı Türkiye bir türlü borç dengesini tutturamadı. Üretim ekonomisi yerine tüketimi körükleyen politikalar sonucu, yapılan yollar, açılan köprüler, şehirlere dikilen devasa plazalar ülkemizdeki 15 milyon asgari ücretlinin açlık sınırının altında yaşamasına ne yazık ki çözüm olmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.