Özelleştirilen Toroslar Edaş, Yerel Paydaşlarla Buluşuyor

Özelleştirilen Toroslar Edaş, Yerel Paydaşlarla Buluşuyor

Özelleştirilen Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ tarafından düzenlenen 'Yerel paydaşlarla elektrik dağıtım hakkında bilgi paylaşımı' konulu toplantı Vali Mustafa Büyük’ün başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Adana Valisi Mustafa Büyük,...

Özelleştirilen Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ tarafından düzenlenen 'Yerel paydaşlarla elektrik dağıtım hakkında bilgi paylaşımı' konulu toplantı Vali Mustafa Büyük’ün başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Adana Valisi Mustafa Büyük, kente geldiği tarih olan 9 Haziran 2014'ten bu yana en çok karşılaştığı şikayetlerden birisinin elektrikle ilgili konular olduğunu ifade etti. Bu şikayetlerin önlenmesi veya asgariye indirilmesi için hep birlikte çalışılması gerektiğini hatırlatan Büyük, muhataplarından da bunu talep etme durumunda olduklarını belirtti.

Sabancı Holding'e ait Enerjisa’ya devir edilerek özelleştirilen Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ tarafından düzenlenen 'Yerel paydaşlarla elektrik dağıtım hakkında bilgi paylaşımı' konulu toplantı Vali Büyük’ün başkanlığında gerçekleşti. Vali yardımcıları, kaymakamlar ile ilgili bürokratların katıldığı programın açılışında konuşan Büyük, kamu hizmeti olarak yürütülen ve toplumun en çok ihtiyaç duyduğu elektrik dağıtım hizmetinde özellikle özelleştirme sorasında çıkan problemleri ve yeni yapılanmayı değerlendirmek üzere bir araya geldiklerine dikkat çekti. Büyük, "Yeni organizasyonun getirdiği meseleleri değerlendirmek, muhatap kurumlarımız kamu idareleri ve vatandaşın ihtiyaç talepleri konusunda birinci düzeyde muhatap olan kaymakamlarımız, valiliğimiz, vali yardımcılarımızla kurumun ve elektrikle ilgilenen Enerji Bakanlığı’nın temsilcilerinin katıldığı bir toplantıyı gerçekleştirmiş olacağız." dedi.

Daha önce görev yaptığı illerde elektrik dağıtımının daha erken tarihlerde özelleştirildiğini dile getiren Büyük, bu tecrübeler nedeniyle özelleştirme sonrası yaşanan problemleri daha yakinen gördüğüne işaret etti. Adana’da elektrik dağıtımının kısa bir süre önce özelleştirildiğini anlatan Büyük, şöyle devam etti: "Belki her yönüyle tarafların meseleyi anlaması, yerli yerine oturtmasında yeterli sürede geçmemiş. Devletin sahip olduğu Toroslar AŞ diye bir dağıtım şirketi özelleştirme sonrasında Enerjisa’ya geçiyor. Enerjisa ve Toroslar AŞ birlikte burada hizmet vermeye çalışıyor. Enerji Bakanlığı ve EPDK bu hususlarda daha düzenleyici ve denetleyici kurumlardır. Adana’nın verilen hizmetlerden memnuniyetin ortaya çıkması için ‘neler yapabilirizi’ hep beraber değerlendirmiş olacağız. Bir dizi toplantılar gerçekleştirilmiş olacak. Bu toplantıların bugün başlangıcını kaymakamlarımızla; daha sonra belediye başkanları, sektör temsilcileri ve muhtarlar ile yapılacak. Ortaya çıkacak meselleri, talepleri bu toplantılar sonrasında bizlerde takip etmiş olacağız."

Toroslar EDAŞ Dağıtım Operasyonları Direktörü Akın Şahin ise Toroslar EDAŞ’ın 1 Ekim 2013 tarihide Enerjisa’ya devir edilerek özelleştirildiğini söyledi. Şahin, "Bu süre zarfında neler yaptık, neler yaşadık? Beklentiler, bizim planlarımız neler? Bu toplantıda bunları dile getirmeye çalışacağız. Elektrik dağıtım şirketi olarak bu talepleri, varsa şikâyetleri ilk elden duymak üzere böyle bir toplantıyı tertipledik. Bizim, müşterinin, yerel yönetimlerin memnuniyetini sağlayıncaya kadar çok önemsediğimiz bu toplantıları sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

Açılış konuşmaları sonrası basına kapalı devam eden toplantıda Adana’daki elektrik şebekesinin mevcut durumu, yatırımlar ve önümüzdeki dönemde planlanan faaliyetler ile ilgili hususlar masaya yatırıldı.

Enerjisa, 15.03.2013 tarihinde yapılan ihale sonucu Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mersin ve Osmaniye illerinin elektrik tedarik ve dağıtımını yapan Toroslar EDAŞ’ın hisselerinin tamamını 1.725 milyon ABD doları karşılığındaki en yüksek teklifi vererek devralmaya hak kazandı. Hisselerin devir işlemi 01.10.2013 tarihinde tamamlandı. Toroslar Elektrik, bölgesinde bulunan yaklaşık 7.7 milyon kişinin elektrik dağıtımına erişimini sağlayan Toroslar EDAŞ, 76 bin 603 km uzunluğunda dağıtım hattında yaklaşık 12,5 tWh elektrik dağıtımı gerçekleştirmekte. Bu oran, Türkiye’de tüketilen toplam elektrik enerjisinin yüzde 7,3’lük kısmını oluşturmakta. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.