Özelimiz tehlike altında

Özelimiz tehlike altında

İsmail Kaya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine seslenen Haşim Akın Eskiden beğenmediğimiz bir fotoğrafı yırtıp atabiliyorduk fakat Facebook'ta, Twitter'da paylaştığımız resimler sildik zannetsek de silinmiyor” dedi

İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği (İGEDER) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen "Gençlerin Teknolojiye ve Sosyal Medyayı Bilinçli Kullanması Projesi" kapsamında İsmail Kaya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerin konferans verildi. Okul konferans salonunda düzenlenen programa Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı ve proje formatör uygulayıcısı Haşim Akın konuşmacı olarak katıldı. İki seansta düzenlenen programda sosyal medya ve teknolojinin kullanımı ile ilgili uyarılarını öğrencilere anlatan Haşim Akın, sosyal medyada paylaşılan fotoğrafların silinse bile ortadan kaldırılamayacağını bu nedenle fotoğraf paylaşımında dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. Teknolojinin pek çok kolaylık ve fayda sağlamasına rağmen bazı endişeleri ortaya çıkardığını söyleyen Akın, “Eskiden beğenmediğimiz bir fotoğrafı yırtıp atabiliyorduk fakat Facebook'ta, Twitter'da paylaştığımız resimler sildik zannetsek de silinmiyor. Günlük hayatta paylaşmaya çekindiğimiz resimler sanal alem büyüsüyle paylaşılıyor” dedi.

DURAKLARA RESMİNİZİ ASAR MISINIZ?

Sosyal medyada mahremiyeti yitiren fotoğrafların günlük hayatta gösterilmekten kaçınıldığının altını çizen Akın, şöyle konuştu: “Sanal alemde fotoğraflarını apaçık paylaşan bir kişiye 'Bu resimlerini bir otobüs durağına asarsak razı olur misin?' diye sorduğumuzda olur mu öyle şey kesinlikle izin vermem deniliyor fakat sanal alemde bu hassasiyet kalmıyor. Sanki gerçek olmayan bir dünyada gibi davranılıyor. Gençlerimizi uyarıyorum: Sosyal medyada yazarken klavyenizden çıkanlara dikkat edin. Yaptığınız paylaşımlara dikkat edin. Bir paylaşımı yaparken bu haber doğru mudur önce bir araştırın. Ayette size bir fasık haber getirdiği zaman onu araştırın buyruluyor. Buna önem verin. Şimdi yapılan paylaşımlar insanın kişiliğini yansıttığı için pek çok yerde bu ortamlar araştırma yeri olarak kullanılıyor. Eleman alımlarında, evliliklerde sosyal medyada yazdıklarınıza bakılıyor. Kötü niyetli kişiler fişleme de yapıyor. Bir gün bu yazdıklarınız önünüze getirilecek.”

1 GÜN TELEFONU EVDE UNUTUN

“Her şeyin israfı olduğu gibi zaman israfı da haramdır” diyen Akın, konuşmasına şöyle devam etti: “Vaktimizi boşuna harcamayalım. Kafamızı telefon, bilgisayar ekranlarından kaldırıp biraz çevremize bakalım. Haftada 1 gün telefonu evde unutun. Pek çok gencin sabah kalktığında yaptığı ilk iş maalesef telefonuna gelen mesajları kontrol etmek oluyor. Gençlerimiz bilgisayar başında uyuyup kalıyor. Derslerde aklımız işlenen derste değil başka yerlerde. Teknoloji gençliğimizde artık bir bağımlılık haline geldi. Aile ve arkadaşlarımızla otururken onlarla değil, telefonla uğraşıyoruz. Unutmayalım ki internet tek bir haber ve bilgi kaynağı değildir. Kitap okuyalım. Başımızı kaldırıp çevremize bakalım.” İsmail Kaya Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bekir Tekkaymaz da yaptığı açıklamada gençlerin tamamına yakınını cep telefonu, tablet ve bilgisayarla ve sanal alemle çok ilgilendiğini belirterek, “Gençlerimiz bunların tehlikelerine karşı hazır değil. 'Gençlerin Teknolojiye ve Sosyal Medyayı Bilinçli Kullanması' konulu bir program düzenledik. Gençlerimizi bu konuda bilgilendirmek istiyoruz. Çünkü sanal alem adından da belli olduğu gibi sanaldır. Yararlı olduğu yönleri olduğu gibi çok zararlı yönleri vardır. Gerekli uyarıları yapmazsak çocuklarımız sanal alemde kaybolup gitmektedir. Gençlerimizin teknolojiyi ve interneti daha verimli kullanmaları için böyle bir program düzenledik” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum