Özel sporcular şampiyonaya Beyşehirde hazırlanıyor

Özel sporcular şampiyonaya Beyşehirde hazırlanıyor

Zihinsel Engelliler Bisiklet Milli Takımı, Özel Sporcular Bisiklet Dünya Şampiyonası çalışmalarına, Konyanın Beyşehir ilçesinde başladı

Zihinsel Engelliler Bisiklet Milli Takımı, Özel Sporcular Bisiklet Dünya Şampiyonası çalışmalarına, Konya’nın Beyşehir ilçesinde başladı. 24 Eylül'de Konya'da yapılacak Özel Sporcular Bisiklet Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek olan milli takım sporcuları, Beyşehir Gölü kenarındaki Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisleri'nde kampa girdi. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Bisiklet Milli Takım antrenörü Ergün Esenkaya, yaptığı açıklamada, Aralık ayında düzenlenmesi öngörülen dünya şampiyonasının 24 Eylül tarihine alındığını ve bu yıl Konya'nın ev sahipliği yapacağını belirterek, "Ona yönelik çalışmaya devam ediyoruz. İlk yarışımızı geçtiğimiz aylarda Alanya'da yaptık. Şimdi ise milli takım kampımızı yapıyoruz. İnşallah bu çocuklarımızı en iyi yerlerde ödüllü ve güzel bir şekilde değerlendireceğiz" dedi.

HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Bisiklet branşının özel sporcularda ilk defa kurulduğunu vurgulayan Esenkaya, 2000 yılında federasyonun faaliyet göstermeye başladığını dile getirerek, özel sporcuların oldukça hassas ve duygusal sporcular olduğunu belirtti. Bu sporculara gereken ilginin tüm ülke adına gösterilmesi gerektiğine dikkat çeken Esenkaya, "Bisikletçilerimiz bisikletlere binmekle engelleri zaten aştılar. O engeller kalktı, şimdi ki hedef ise dünya şampiyonu olmak. Kendi spor yaptığım dönemde de hedefli bir sporcuydum. Antrenörlüğüm döneminde de aynı şekilde. İlk hedefimiz birincilik ve Allah'ın izniyle dünya şampiyonluğuna ulaşacağız. Bunu da yapacak sporcularımız var ve inancımız tam. Federasyonumuz gerekli desteği veriyor ve daha iyilerini bekliyoruz. Bu destekleri aldıkça da başarılarımızın devamı gelecek. İstanbul, Antalya, Elazığ, Giresun, Trabzon, Konya ve Kocaeli gibi daha adını sayamadığım Türkiye'nin dört bir yanından gelen sporcularımız var. Birçok ilden en iyi ve hak eden sporcular seçildi. Burada tekrar bir seçim daha yapılacak ve bundan sonra da artık dünya şampiyonasının provalarına başlayacağız" diye konuştu.

"ACIYARAK DEĞİL,GÖNÜLDEN DESTEK İSTİYORUZ"

Beyşehir'deki kamp ortamıyla ilgili de bilgiler veren antrenör Esenkaya, tesisteki yetkililerin kendilerine mükemmel bir ilgi gösterdiğini kaydederek, "Burada bir dediğimiz iki edilmiyor. Gayet mütevazı ve sporculara çok iyi davranılıyor. Personeliyle birlikte müdürümüze de teşekkürlerimi sunuyorum. Burada yayla havasında, oksijeni bol olan bir yerde kamp yapıyoruz ve bunun için de müteşekkiriz. Son söz olarak, tek kelimeyle sporcularımıza 'destek' demek istiyorum.Yalnızca acıyarak değil de, gönülden destek istiyoruz. Bu çocuklar sporla topluma kazandırılabilir ve bunun da çok büyük faydaları vardır. Acıyarak değil de gönülden destek istiyoruz" şeklinde konuştu.

"ASLA YAPAMAM, BİNEMEM" DİYORLARDI”

Milli takım antrenör yardımcısı Özlem Arslan da, 3 yıldır özel çocuklarla çalıştığını vurgulayarak, eski bir bisikletçi olduğunu ve federasyonda bisiklet branşının açılmasıyla birlikte teknik kurulda görev aldığını aktardı. Hatasız bir yarış düzenlediklerini, bunun beraberinde seçilen sporcularla birlikte milli takımda bulunduklarını belirten Arslan, özel çocuklar açısından bisikletin varlığının kendi sınırlarını keşfetmeleri ve aşmaları adına çok önemli olduğunu kaydetti. Yapılan antrenmanlarda bile ilk idmandan itibaren bunu gösteren sporcuların olduğunu ifade eden Arslan, "Asla yapamam, binemem diyen çocuk bile bir baktık ki, grupla birlikte o yokuşlardan gayet iyi inip çıkabiliyor. Bunları gördükten sonra, 'hocam nasıl ama' derken ki yüzlerindeki onur, gurur bizim için her şeyi ifade eden duygular. O yüzden çok güzel bir süreç olacağına inanıyorum. İnşallah dünya şampiyonasının sonrasında da güzel bir röportajla karşınızda oluruz" ifadelerini kullandı.

"ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİ SINAMAMAK LAZIM"

Antalya’nın Alanya ilçesinden milli takım kampına katılan milli sporcu Mümin Karcı, 2 yıldır bisiklet sporuyla ilgilendiğini ve Türkiye birinciliğinin bulunduğunu belirterek, “Bu kampa seçildik. Çok güzel bir ortam var. Hedefim dünya şampiyonu olmak. Bunun için çalışıyorum" diye kaydetti.

Milli takıma İstanbul Silivri’den katılan milli sporcu Canan Ağaoğlu ise, daha önce de birçok spor dalında yarıştığını ve Çorum'da gülle atmada, Edirne Keşan'da da birinci olduğunu anlatarak, "Allah'ın izniyle birinci olmaya geldim. Ortam mükemmel, çok sıcak ve samimi. İlk defa bisiklet yarışmasına katılıyorum. Ama kazanacağımıza inancım tam. Hiçbir zaman engelli kardeşlerimizi sınamamak lazım. Hep onlara şefkat ve ilgi gösterilmesini istiyorum. Benim de kardeşim var, ben de kardeşime şefkat gösteriyorum" açıklamasında bulundu. İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.