Özel sektör işsiz kaldı!

Özel sektör işsiz kaldı!

20 yıldır cenaze işleriyle uğraşan Mehmet Kırımlı, belediyenin cenaze hizmeti başladıktan sonra işsiz kaldı. Kırımlı, belediyenin kendisini bünyesine almasını ya da cenaze masraflarını karşılayacak durumu olanlara hizmet verilmemesini istiyor

Cenaze hizmetlerine uygun iki aracı bulunan Mehmet Kırımlı, 20 yıldır Konya’da cenaze hizmeti veriyor.  Büyükşehir Belediyesi’nin cenaze hizmetlerine başlamasının ardından Kırımlı’nın işleri tamamen durdu. Belediye ücretsiz hizmet verirken vatandaşlar özel sektöre bu işi yaptırmıyor. Kırımlı, belediyelerin cenaze hizmeti vermediği yıllarda Konya’nın tüm cenaze yükünü kaldırdıklarını fakat hizmet birim kurulduktan sonra dükkânda sinek avladıklarını söylüyor.

ARAÇLARIMIZLA BELEDİYEDE ÇALIŞABİLİRİZ

Bu konuda mağduriyetin giderilmesi için seçeneklerin çok olduğunu belirten Kırımlı, “Biz yıllarca cenaze hizmeti verdik. Şimdi ortada kaldık. Mağduriyetimizin giderilmesi için yapılacak çok şey var” dedi. Mağduriyetlerinin giderilmesi adına yaptıkları başvuruların reddedildiğini kaydeden Kırımlı, Belediyeye bu konuda birçok kez öneri ve istekte bulunduklarını fakat bu güne kadar her hangi olumlu bir adım atılmadığını aktardı. Belediyenin donanımlı araçlarıyla birlikte kendi bünyesine almasını isteyen Kırımlı, “Biz araçlarımızı belediyeye verip belediye bünyesinde çalışmaya hazırız. Bu araçlar milli servet ama şuan yatıyor. Aylardır iş yapmıyoruz. Bu araçlar burada boş durmasın hizmetlerde kullanılsın. Biz de bu işe yıllarını vermiş deneyimli insanlar olarak boş durmaktansa belediye bünyesinde çalışıp ekmeğimizi kazanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE HAFTA SONLARI HİZMET VERMEYEBİLİR

Cenaze hizmetlerinin herkese verilmemesi gerektiğini belirten Kırımlı, “Belediyenin yapmış olduğu bu hizmeti biz de takdir ediyoruz. Ama hizmeti gerçekten ihtiyacı olanlara versinler. Cenazeye kaldıracak ya da nakil işlemene yapmaya maddi durumu yeterli olmayan vatandaşlarımıza tabi ki yardımcı olsunlar. Fakat durumu iyi olan, cenaze hizmetlerini kendi cebinden özel şirketlere yaptırabilecek vatandaşlara hizmet vermesinler. Biz yıllarca bu konuda hizmet verdik. Bizi de düşünmeleri gerekiyor” diye konuştu. Kırımlı, belediyenin hafta sonları ya da mesai saatleri dışında bu işi yapmayabileceğin böyle bir durumda kendilerinin para kazanacağını belirterek, “Belediye hizmetlerini biraz hafifletip hafta sonlarında ya a mesai saatleri dışında cenaze hizmeti vermezse biz de pere kazanmış oluru. Bu durum hem bu hizmeti verin belediye çalışanları hem de bizim açımızdan faydalı olur. Yetkililerin sesimizi duymasını ve bize bir çıkar yol bulmasını istiyoruz” diye konuştu.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.