Özel İdarenin adını Avrupada duyurdu

Özel İdarenin adını Avrupada duyurdu

Konya İl Özel İdareli bilek güreşçi Ömer Faruk Gönül Avrupa ikinciliği ödülünü kazanmayı başardı

Polonya’nın Gdansk şehrinde düzenlenen 22. Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Avrupa Şampiyonası Konya İl Özel İdareli bilek güreşçi Ömer Faruk Gönül’e Avrupa ikinciliği getirdi. Konya İl Özel İdaresi Bedensel Engelliler Bilek Güreşi takımındaki 1 yıllık geçmişine rağmen katıldığı turnuvalarda önemli başarılar elde eden bedensel engelli sporcu Ömer Faruk Gönül, madalyalarına Avrupa ikinciliğini de ekledi. Türk milli takımının 14 sporcu ile katıldığı şampiyonada Konya’yı, İl Özel İdaresi’nden Ömer Faruk Gönül temsil etti. 13-18 Mayıs tarihleri arasında 21 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen müsabakaya 65 kiloda katılan Gönül, sol elde Avrupa üçüncüsü, sağ elde Avrupa ikincisi oldu.

Rus sporcuların güçlü olduğu yarışmada, Avrupa şampiyonu olan Rus bilekçiye yenilerek ikincilik elde eden Gönül, aldığı gümüş ve bronz madalyalarla İl Özel İdaresi Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Eşgin’i ziyaret etti. Katıldığı ilk ciddi turnuvadan madalya ile dönmenin sevincini yaşadığını dile getiren Gönül, “Avrupa Şampiyonasında aldığım derece benim için önemli bir tecrübe oldu. Bundan sonra elde ettiğim tecrübe ve gördüğüm eksiklerimle daha başarılı olacağıma inanıyorum. Hedefim Avrupa şampiyonu olmak” dedi.

Ömer Faruk’un başarısı ile gurur duyduklarını dile getiren Konya İl Özel İdaresi Bilek Güreşi ve Fitness Takımı Antrenörü Emin Görmüş, Rus sporcularla çok iyi mücadele eden Ömer Faruk’un Avrupa Şampiyonu Rus’tan sonra ikinci gelmesinin önemli bir derece olduğunu vurguladı. Türk Milli Takımı’nın Avrupa ikincisi olduğu 22. Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Avrupa Şampiyonası’nda milli takımın başarısına katkı sağlayan Ömer Faruk Gönül, şimdi de 1-2 Haziran’da Hatay’da yapılacak Bedensel Engelliler Halter Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.