Özel Gençlik'ten son prova

Özel Gençlik'ten son prova

Gençlik Dershanesi, 15 Mart'ta yapılacak YGS sınavı öncesi son bir deneme sınavı gerçekleştirdi. KTO Karatay Üniversitesi'nde gerçekleşen sınav, YGS ile aynı formatta yapıldı

Öğrencilerin son prova olarak kabul ettikleri sınav KTO Karatay Üniversitesi'nde gerçekleşti. Üniversite ortamında son bir prova alınmasının öğrencilere önemli katkılar sağladığını belirten Gençlik Dershanesi Rehber Öğretmeni Mehmet Doğan, “Gençlik Dershanesi olarak Karatay Üniversitesi'nde 15 Mart'ta yapılacak olan YGS sınavı öncesi öğrencilerin heyecanını gidermesini hedefliyoruz. Sınav motivasyonlarını sağlama amacıyla öğrencilere sınav düzenledik. Öğrencilerin sonuca göre değil, sürece göre hareket etmeleri gerekiyor. Sınavda istediğim sonucu alamazsam ne yaparım. Arkadaşlarımın yüzüne nasıl bakarım. Anne ve babama ne derim gibi düşüncelerle öğrenciler çok büyük bir sıkıntı yaşamaktadırlar. Öğrencilerimizden ricamız bu düşüncelerinden uzak kalmasıdır” dedi.

GELENEK HALİNE GETİRDİK

Sınav sürecinde velilere de büyük sorumluluk düştüğünü işaret eden Doğan, “Anne ve babalar da çocuklarına sınavla ilgili olumlu düşünsünler. Sınavın hayatın sonu olmadığı ve sınavdan alınacak herhangi bir sonuç karşında çocuklarının arkasında durmalılar. İnşallah yaptığımız sınavda öğrencilerimize motive etmiş oluruz ve öğrencilerimiz sınava çok daha sakin bir şekilde girmiş olur. YGS provasını artık gelenek haline getirdik. Bu sınavla birlikte 4.sünü gerçekleştirmiş olduk. Bazı öğrenciler, kimliğini ve giriş kartını unutmuş. Gerçek sınavda böyle bir şeyle karşılaşmasınlar. Gerçek sınavda hiçbir şekilde sınava almazlar bunlarda dikkat etsinler” diye konuştu. Öğrenciler de YGS sınavı formatında son bir prova yaptı. Uygulamanın sınava motive ettiğini ve heyecanlarını yendiklerini belirten öğrenciler, “İnşallah haftaya da bu rahatlıkta gireriz. Üniversitede yapılması da isabet olmuş. Çünkü birçok arkadaşımız burada sınava girecek. Bu da sınav günü yabancılık çekilmesini engeller” ifadelerini kullandı. Bazı öğrencilerin anne ve babasıyla gelmesi de provanın ne kadar gerçekçi ve önemsendiğini gösterdi.

MESUT TURAN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.