Özel Enderun’da Ural’la hasbihal

Özel Enderun’da Ural’la hasbihal

Gençlerin okuma zevkini artırıp kendilerini geliştirmelerine olanak sağlamak için farklı çalışmalar yürüten Özel Enderun Okulları geçtiğimiz gün okul konferans salonunda yazar-şair A. Ali Ural ı öğrencileriyle buluşturdu.

Öğrencilerle “Hayata Dair Hasbihal” konulu söyleşi yapan Ural, hikâyecilik ve şairliğin incelikleri hakkında bilgi verdi.

Dünya yazarlarından örnekler vererek şiirin daha çok anlaşılmayan, derinliği olan bir çabanın ürünü olması gerektiği üzerine vurgu yapan Ural, “Şiir uzun bir süreçtir, ben zorlanarak şiirlerimi yazıyorsam okuyucu da yorulacak ve çaba gösterecek, her zorlukta kolaylık saklıdır, şiir bir deniz gibidir, kıyıdan uzaklaştıkça derinleşir” dedi.
“Hikâyeciliğimiz ise mesaj yüklü ve gerçeküstü(sürrealist)bir çizgide olursa tatlanır” diyen A. Ali Ural, öğrencilerin, ‘Sait Faik Abasıyanık gibi durum hikâyecisi misiniz?’ sorusu üzerine şu değerlendirmeyi yaptı: “Sait Faik’in çizgisinde değilim; ama öncümdür, onun çizdiği yol şu an biz hikâyecilerimize öncü olmuştur, ayrıca benim deneme ve röportaj alanında da ürünlerim var, ben bu alanda da okuyucularıma hizmet etmekteyim.”
Ayrıca Hz. Mevlana üzerine bir kitap yazacağını da ifade eden Ural, gençlere: “Büyük bir hazine ve gerçek bir şair olduğunu vurguladığı Hazreti Mevlana’nın Divan-ı Kebir’ini okumalarını tavsiye ederek, Mayıs ayında tekrar Konya ya geleceğini ve kitap hakkında onlarla tekrar bir mülahaza yapacağını söyledi. Programın sonunda kitaplarını imzalayan Yazar Ural’a okul müdürü İlhan Yılmaz katılımından dolayı teşekkür ederek günün anısına tablo takdim etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.