Özdemir: Gençlerle çalışmak büyük zevk

Özdemir: Gençlerle çalışmak büyük zevk

Konyasporda Kartalspor maçının hazırlıkları aralıksız devam ediyor

Konyaspor’da Kartalspor maçının hazırlıkları aralıksız devam ediyor. Bank Asya 1. Lig’de geride kalan 5 haftayı değerlendiren teknik adam Osman Özdemir, genç oyuncularla çalışmanın kendisi için ayrı bir zevk olduğunu söyledi

 

 

Milli maçlar nedeniyle liglere ara verilmesi nedeniyle üç günlük izinin ardından çalışmalara yeniden başlayan Konyaspor’da gözler, 16 Ekim Pazar günü içi sahada oynanacak Kartalspor maçına çevrildi. Yeşil-beyazlı takımın önceki akşam yapılan günün ikinci antrenmanına sakatlığının tedavisine devam edilen M. Abdullah Çoban ile birlikte dinlendirilen Aykut, Emre, İsmail ve Abdülkerim ile ülkesinin milli takımında bulunan Mahamoudou Kere katılmadı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman çabukluk ve koordinasyon çalışmasıyla devam etti. Daha sonra gruplara ayrılan futbolcular toplu ve topsuz olarak tempolu koşu çalışması yaptı. Antrenman çift kale maç ve açma-germe hareketleriyle sona erdi.

 

Konyaspor, dünü de çift antrenmanla geçirdi. Teknik direktör Osman Özdemir yönetiminde Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde yapılan sabah antrenmanına ülkesinin milli takımında bulunan Mahamoudou Kere katılmazken, K. Erciyesspor ile oynanan A2 maçında belinden sakatlanan M.Abdullah Çoban takımdan ayrı olarak çalıştı. Serbest ısınma hareketleriyle başlayan antrenman üç grupta oynanan dar alanda pas çalışması ve top tekniğine dayalı pas ve çabukluk çalışmasıyla devam etti. Daha sonra üç takıma ayrılan oyuncular dönüşümlü olarak savunma ve hücum organizasyonları çalıştı. Antrenman açma-germe hareketleriyle tamamlandı. Konyaspor’da, Kartalspor maçının hazırlıkları hafta boyunca devam edecek ve 15 Ekim Cumartesi günün tamamlanacak. Hedef, Kartalspodr’u yenerek galibiyet serisini sürdürmek. Takımda, sakat olan Ertuğrul ve Abdullah dışında eksik yok. Moral süper. Tüm camia galibiyet için birleşti. 

 

Konyaspor’un sezonun ilk 5 maçındaki performansını değerlendiren teknik direktör Osman Özdemir, oynanan oyundan memnun olduğunu tek eksiklerinin oyunun karşılığını bazı maçlarda puan olarak alamamak olduğunu ifade ederken, 14 günde oynanacak 4 maçlık sürecin genç takıma sahip oldukları için Konyaspor’u olumsuz etkilemeyeceğini söyledi.

 

Daha önce yaptığı bir açıklamada, “Genç oyuncularla çalışmak benim için büyük bir zevk ve avantaj” dediği hatırlatılan Özdemir, “Tabiki genç oyuncularla çalışmak benim için büyük bir zevk. Onların gelişimini canlı olarak gördüğümüz zaman bu tabiki daha da çok hoşumuza gidiyor ve bizleri mutlu ediyor. Biz teknik direktörlerinin öncelikli görevinin Türk futboluna ve görev yaptığımız Konyaspor’a yeni yeteneklerin kazandırılması olduğunu biliyoruz. Belki devre arasına kadar belki de sezon sonuna kadar Konyaspor kadrosunda en az 3-4 genç oyuncunun Türk futbol piyasasına çıkacağına inanıyorum” şeklinde görüş belirtti.

 

14 günde 4 lig maçının oynanacak olmasının takımı nasıl etkileyeceği sorulan teknik direktör Osman Özdemir, “Genç takım olmamızın avantajı bu. Ligdeki bu yoğun maç temposundan gerçekten bir sıkıntımız yok. Bizim için önemli olan sakatlıkların ve kart cezalarının olmaması. Ama 5 maçlık dönemde Alvaro’nun 3 sarı kartı oldu ve bu bize ileride belki bir sıkıntı oluşturabilir. Bu maç trafiğinin bizi fazla etkileyeceğini düşünmüyorum. Önemli olan moral ve biz de bu morali yakaladık” dedi.

 

Bank Asya 1.Lig’in 6.haftasında iç sahada oynanacak Kartalspor maçı ile ilgili de görüşlerini açıklayan Özdemir, “Geride kalan 5 maça baktığımız zaman iyi sonuçlar alan ve puan olarak bizden daha yukarıda olan bir takım ile oynayacağız. Ama Sakaryaspor karşısında deplasmanda aldığımız ilk galibiyetin daha anlamlı olabilmesi ve öne çıkabilmesi için arkasından bir maç daha kazanmamız gerekiyor. Bu da içeride oynayacağımız Kartalspor maçı. Hep ifade ettiğim birşey var. O da Bank Asya 1.Lig’de mücadele eden takımların güçleri aynı diye düşünüyorum. Kazanacağımız veya kaybedeceğimizden ziyade bizim iyi futbol oynayıp neticeyi almamız önemli. Kartalspor maçında bunu başarırsak Sakaryaspor galibiyeti daha anlamlı olur ve yolumuza daha moralli bir şekilde devam ederiz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.