Özdağ’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Özdağ’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Kızlarımızın, başörtüsü nedeniyle üniversite kapılarından geri çevrildiği dönemler geride kaldı" dedi.8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle mesaj yayın...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Kızlarımızın, başörtüsü nedeniyle üniversite kapılarından geri çevrildiği dönemler geride kaldı" dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle mesaj yayınlayan Selçuk Özdağ, Türk milletinin temelinde sağlıklı ve sağlam aile yapısının yer aldığını kaydetti.

Özdağ, ailenin kuruluşunda kadının önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Peygamber Efendimiz (sav) Veda Hutbesi’nde; ’Kadınlar size Allah’ın bir emanetidir’ şeklinde buyurarak, kadınlara karşı nasıl bir ihtimam içerisinde olunması gerektiğini bir kez daha hatırlatmıştır. Buna binaen yıllarca haksızlıklara maruz kalan, dışlanan, ötekileştirilen kadınlarımız AK Parti iktidarı döneminde yapılan devrim niteliğindeki düzenlemelerle sosyal hayata adım attı. Kadın-erkek eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili yasal düzenlemeler hayata geçirildi. Kadınlarımızın sosyal hayatta yer almasının önü açılırken, annelik gibi ulvi bir görevden geri kalmaması için yeni düzenlemelere gidildi. Kızlarımızın, başörtüsü nedeniyle üniversite kapılarından geri çevrildiği dönemler geride kaldı. Kadına hak ettiği değeri vermekten bir an dahi geri durmayan AK Parti İktidarı, şiddet mağduru kızlarımız ve kadınlarımıza destek olmaya devam edecek, terörden etkilenen bölgelerdeki kadınlarımızın yanında olacak. Doğuda ve batıda kadın, hayatın her alanında hep öncü olmuştur, öncü olmaya devam edecektir. Bu düşüncelerle başta şehit annelerimiz olmak üzere özveri, sevgi ve fedakarlığın timsali kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ederim."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.