Özak: Spor, gelişmişlik göstergesidir

Özak: Spor, gelişmişlik göstergesidir

Devlet Bakanı Faruk Özak, sporun bir gelişmişlik göstergesi olduğunu söyledi

Devlet Bakanı Faruk Özak, sporun bir gelişmişlik göstergesi olduğunu söyledi. Özak, yaptığı konuşmada, 2002 yılındaki Türkiye ile bugünkü Türkiye arasında her anlamda olumlu yönde çok büyük fark olduğunu vurguladı. Türkiye’nin bu süreçte istikrarı yakaladığını belirten Özak, “Hükümetimiz döneminde güven ortamı oluştu. Güven ortamının olduğu her dönemde hep pozitif yükselmeler yaşanmıştır. Türkiye’ye bu dönemde cesaret ve vizyonu getirdik” dedi. Özak, Türkiye’de son yıllarda bir başarı öyküsünden söz edilebileceğine işaret ederek, şöyle devam etti:

“Spor alanında önemli yatırımlar yaptık. Spor bir gelişmişlik göstergesidir. Spor, bu gezegenin ortak tutkusu. Dünyada en gelişmiş ülkeler, bilimsel, teknolojik gelişmelerin yanında, kültürde, sanatta ve sporda da aynı oranda gelişmişlerdir. Sporun ne kadar önemli olduğunu gören Avrupa ülkeleri, spor alanında çok büyük yatırımlar gerçekleştirmiştir. Ülkemizde de bir dönem spor yatırımları çok ağır gitti. Ama bugün gelinen noktada, hükümetimiz sporun sosyal bir sorumluluk projesi olduğunu unutmayarak çok önemli yatırımlar gerçekleştirdi. Parayı, zamanı ve insanı iyi yöneterek bu günlere geldik. Sporu kitlelere yaymak için çalışmalarımız aralıksız sürüyor.”

Yapılan tesislerin, salonların Türk milletine ait olduğunu bildiren Özak, şunları söyledi: “Tüm tesislerimiz Türk gençliğinin hizmetindedir. Erzurum’da yaptığımız organizasyon tüm dünya tarafından büyük bir beğeni aldı. Oyunlardan sonra da bu tesisleri aktif tutmak için çalışmalar yapıyoruz. Erzurum’da kış sporları eğitimi başladı. Önceden kar yağıyordu biz bakıyorduk. Şimdi ise ülkemizde bir çok kış sporları ile ilgili tesisler yapıldı. Bu tesislerde gençlerimiz kış sporlarıyla ilgili eğitimler alıyor. Ayrıca 3 tarafımız denizlerle çevrili ama su sporları konusunda önemli başarılarımız yok. Bunun içinde her ile bir yüzme havuzu yapılması noktasında ciddi çalışmalar yapılıyor. Milli eğitim ile spor iç içe getirmemiz lazım. Bunu yaptığınız zaman gençliğimiz çok daha fazla sağlıklı, mutlu ve zinde olabilir. Spor alanında çok büyük hedeflerimiz var. Tüm Türkiye genelinde spor alanında çok büyük yatırımlar yaptık. Bu yatırımlarla birlikte Türkiye’nin önümdeki dönemlerde düzenlenecek olimpiyatlarda madalyaları artacaktır.”

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ise ocak ayında Erzurum’da gerçekleştirilen 2011 Üniversite Kış Oyunları’ndan sonra bu kez diğer büyük bir organizasyonun Trabzon’da yapılacağını söyledi. Akgül, Erzurum gibi Trabzon’un da dünyaya ev sahipliği yapacağını belirterek, şöyle dedi: “Sportif anlamda en büyük yatırımları Erzurum ve Trabzon’da gerçekleştirdik. Trabzon’a yapılan tesislerimizi de büyük oranda tamamladık. 2007 yılındaki 1. Karadeniz Oyunları’ndan sonra bugüne kadar Trabzon’da yapılacak en büyük sportif organizasyonu gerçekleştireceğiz. Daha önemlisi 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları, Türkiye’nin, adında olimpiyat olan ilk organizasyonu olacak. Olimpiyat bayrağı ilk kez Trabzon’da dalgalanacak. Yaptığımız devasa tesislerle, 7500 kişilik salonla, tenis kortlarıyla, üstü açılık kapanan havuzu ve atletizm sahalarıyla, Trabzon bundan sonra gerçek anlamda bir spor şehri, sporun marka şehri olacaktır. Her türlü büyük organizasyon artık Trabzon’a verilebilecektir.”

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da Trabzon’un 4 bin yıllık tarihi bir şehir olduğuna dikkati çekerek, “Trabzon çeşitli medeniyetlerin eserleriyle donatılan, yeşilin ve mavinin her tonunun bulunduğu bir şehirdir. İnsanımız heyecanlıdır ama misafirperver ve merttir. Trabzon’da temmuz ayında ağırlayacağımız konuklarımızı en iyi şekilde misafir edeceğiz” ifadesini kullandı. Toplantıda, Oyunlar Genel Koordinatörü Nihat Doker de Trabzon’da 23-30 Temmuz arısında yapılacak, 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’yla ilgili olarak katılımcılara sunum eşliğinde bilgi verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.