Özak: Çağdaşlık değerlere saygıdır

Özak: Çağdaşlık değerlere saygıdır

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu ve Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği arasında, Bakanlığa bağlı özel eğitim kurumlarındaki öğrencilerin aktivitelere katılmalarına ilişkin protokol imzalandı.

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın da katıldığı imza töreninde, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Tarık Bitlis ve Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği Onursal Başkanı Dilek Sabancı Milli Eğitim Bakanlığı, MEB Başöğretmen Salonu’nda işbirliği protokolüne imza attı.

Törende konuşan Çubukçu, 3 Aralık’ın Dünya Özürlüler Günü olarak kutlandığını anımsatarak, bu günü böyle bir protokol ile anlamlandırmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
Çubukçu, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü’nün bir yandan özürlülerin yaşadığı sorunları ve bu konuda yapılması gerekenleri öne çıkarırken, diğer yandan da toplumsal sorumlulukları devlete, yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına hatırlattığını ifade etti. Özürlüler ile ilgili yasanın büyük 2005 yılında çıkarıldığını ve bu alanda büyük mesafeler alındığını anlatan Çubukçu, bu yasayla özürlülerin artık “özel gereksinimlerinin karşılanması konusunda temel bir zemine kavuştuğunu” belirtti.
Bakan Özak, imza töreninden önce yaptığı konuşmada, özürlülere tanınan hakların her geçen gün arttığını belirterek, “Bu durum ülkemiz açısından çok olumlu bir gelişmedir. Çünkü çağdaşlık insanı insan yapan değerlere saygıdır. Özürlülerimizi toplumun her kesimine kazandırmaya devam ediyoruz. Bize özürlülerimizi tanıtan, anlatan ve onlara gerekli ilgi, alakayı göstermemize öncülük eden çok değerli büyüğümüz Sakıp Sabancıyı da saygı ve şükranla anıyorum” dedi.
İmzalanan bu protokolle özürlülerin topluma kazandırılması bakımından çok önemli bir adım atıldığına dikkat çeken Bakan Özak, “Spor gezegenimizin ortak tutkusudur. Spor insanları toplumla bütünleştiren en önemli unsurdur. Bu protokolle özürlü vatandaşlarımızı sporun içerisine yani günlük hayatın akışı içerisine alarak hem kendilerine olan güvenlerini kazanmalarını sağlamış olacağız, hem de ailelerin özürlü çocuklarına bakış açısını değiştirmiş olacağız. Gelişmişliğin en önemli unsurları bilim, teknoloji, sanat, kültür ve özellikle spordur. Nüfusumuzun sadece 2.5 milyonluk kısmı lisanslı sporcu, bu sayı çok az. Bu tür protokollerle daha çok sosyal ve fiziksel aktiviteye katılmasını, sosyal olgu ve becerilerinin gelişmesine katkı sağlamamız lazım” diye konuştu.
YENİ PROTOKOL YOLDA
Bakan Faruk Nafiz Özak, Milli Eğitim Bakanlığı ile yakında önemli bir protokole daha imza atacaklarını belirterek, şöyle konuştu: “Her iki bakanlığın, beden eğitimi ve spor alanında, tesislerin ortak kullanımı, spor elemanlarının görevlendirilmesi, okul spor kulüplerinin kurulması ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nün faaliyetlerine dahil edilmesi konularını kapsayan protokolü yakında imzalayacağız. Bu protokol içerisinde öğrenci sporcuların özlük haklarının iyileştirilmesi de yer alacak.” Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Tarık Bitlis de amaçlarının Türkiye genelinde 153 bin olan özürlü sporcu kulüplerinin sayısını daha da artırmak olduğunu ifade ederek, “Bu protokolle, bu çocuklarımızın aileleriyle de işbirliği çerçevesinde amacımıza ulaşmak. Hedefimiz ise özürlü çocuklarımızın eğitim alanlarının yanına sporu da katmaya çalışmak” dedi. Konuşmaların ardında imzalanan işbirliği protokolünden sonra, Dilek Sabancı, Federasyon Başkanı Bitlis ve özürlü çocuklar her 2 bakana plaket verdiler.
Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği Onursal Başkanı Dilek Sabancı da protokolün imzalanmasından mutluluk duyduğunu belirterek, “3 Aralık Dünya Özürlüler Günü’nde bir hayalimi gerçekleştiriyorum” diye konuştu. Dernekte 8-46 yaş arası özürlü sporcuların bulunduğunu ifade eden Sabancı, sporun yararlarını anlatarak, “Ben bile spor yaptığım zaman kendimi Temel Reis gibi hissediyorum” dedi. Derneklerinin daha çok “lisanssız sporculara” yönelik faaliyet gösterdiği söyleyen Sabancı, kendilerini destekleyen babası merhum Sakıp Sabancı’yı da andığını dile getirdi. Babasından söz ederken gözleri dolan Dilek Sabancı, “Rahmetli babam herhalde gururludur. Bu yaptıklarımı görse ne kadar mutlu olacağını tahmin edebiliyorum. Eminim bir yerlerden görüyordur” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.