Oy Torbalarını Belediyenin Zabıta Aracıyla Taşımak İstediler

Oy Torbalarını Belediyenin Zabıta Aracıyla Taşımak İstediler

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde bulunan Şehit Karayılan İlkokulu ve Nuripazarbaşı Ortaokulu'nda oy torbaları belediyeye ait zabıta araçlarıyla taşınmak istendi. Yaşanan olaya MHP'li il yöneticileri engel oldu. Valiliğin bilgisi dahilinde araçların...

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde bulunan Şehit Karayılan İlkokulu ve Nuripazarbaşı Ortaokulu'nda oy torbaları belediyeye ait zabıta araçlarıyla taşınmak istendi. Yaşanan olaya MHP'li il yöneticileri engel oldu. Valiliğin bilgisi dahilinde araçların okula geldiğinin iddia edildiğini ifade eden MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, Vali Yardımcısı ve İlçe Seçim Kurulu Başkanı'nı arayarak, bunun gerçek olmadığını ispat ettiklerini açıkladı.

İddialara göre, Şehit Karayılan İlkokulu ve Nuripazarbaşı Ortaokulu'na oy torbalarını taşımak üzere Şahinbey Belediyesi'ne ait 2 adet zabıta aracı geldi. Duyumu alan MHP'li yöneticiler de okula giderek, belediyeye ait araçla oy torbalarının taşınamayacağını söyledi. Aracın görevlileri, ellerinde görevlendirme yazılarının bulunduğunu ve Valilik izni dahilinde geldiklerini ifade edince, MHP İl Başkanı Muhittin Tağdoğan Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir'i aradı ve olayın kendilerine anlatıldığı gibi olmadığını öğrendi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Taşdoğan, "Sükunet içinde cumhurbaşkanı seçimleri devam ediyordu. Bitmeye yakın sandıklardaki oy pusulalarını zabıtalar tarafından adliyeye taşınacağı bilgisi ulaştı. Buraya geldiğimizde mührü olmayan bir zabıta aracıyla karşılaştık. Buradaki aracın görevlisine 'Bu nedir?' diye sorduğumuzda bize elinde bulunan görevlendirme yazısını gösterdi. Valilik tarafından görevlendirildiğini ifade etti. Emniyet mensubu arkadaşlar da yardımcı oldular. Belgeli aracın bu olduğunu söylediler. Biz de bu seçimle yetkili vali yardımcısını aradık. O da belediye araçlarıyla taşınmasının mümkün olmadığını, yanlışlık olduğunu ifade ettiler. Valilikten bir emir, talimat gelmediğini ifade etti." dedi.

Gaziantep'te hiçbir okulda oy pusulalarını, torbaları, zabıtalara ait araçlara teslim etmeyeceklerini kaydeden Taşdoğan, şunları kaydetti: "Bu şaibedir. Zaten sabahtan beri çeşitli şaibelerle uğraşıyoruz. Bu milli iradeyi ipotek altına almaya çalışmaktır. Kraldan çık kralcılıktır. Bize gösterilen belgede görevlendirilen aracın plakası yazıyordu. Ancak Valilik tarafından böyle bir görevlendirme yapılmamış. İlçe Seçim Kurulu Başkanı'nı da aradık. O da 'Oy taşıma işlemi emniyet ve jandarmanın görevidir. Emniyet ve jandarma taşırlar. Belediye araçlarıyla taşımak mümkün değildir' ifadesini kullandı."

Öte yandan, tutanakta aracın İl Emniyet Müdürlüğü emrinde görevlendirdiği zabıta müdürünün imzasıyla yer aldı. Ayrıca Mehmet Erdemoğlu İlköğretim Okulu'nda da Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüsle oy taşınacağını öğrenen MHP'liler bu okula gitti ve taşıma işleminin bu otobüsle yapılmaması için çaba sarf etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.