Oury Jalloh Olayında Irkçılık Şüphesi

Oury Jalloh Olayında Irkçılık Şüphesi

Almanya'nın Dessau şehrindeki bir karakolda yanarak ölen ilticacı Oury Jalloh’ın ırkçılık kurbanı olabileceği belirtildi.

Almanya'nın Dessau şehrindeki bir karakolda yanarak ölen ilticacı Oury Jalloh’ın ırkçılık kurbanı olabileceği belirtildi. Son bilirkişi raporu şüpheleri doğrularken, Jallah’ın sevenleri ise yeni bir soruşturma istiyor.

Almanya’nın Dessau şehrindeki bir polis karakolunda yanarak ölen Afrikalı mülteci Oury Jalloh’un ırkçılık kurbanı olduğu belirtildi. Konuyla ilgili hazırlanan yeni bir “bilirkişi raporu” Jalloh’un bir başka kişi tarafından yakıldığına dair şüpheler olduğuna dikkat çekti.

7 Ocak 2005 tarihinde Dessau’daki polis karakolunda hücresinde yanarak ölü bulunan Jalloh’un kendisini yaktığı iddia edilmişti. Yangında ihmali bulunduğu söylenen bir polis memuruna ise 10 bin 800 Euro para cezası verilmişti.

Ancak son açıklanan bilirkişi raporu yangının çıkmasında “dışarıdan bir müdahale olduğu” görüşüne yer verdi.

Jalloh’un Alman polisinin ırkçı tutumuna kurban gittiğini savunan sivil toplum kuruluşu “Initiavie in Gedenken an Oury Jalloh” soruşturmanın yeniden açılmasını talep etti. Kuruluş, Jalloh’un ırkçılık kurbanı olduğunu ve sorumluların bulunarak hakim karşısına çıkarılmasını istedi.

Konuyla ilgili Karlsruhe’deki Federal Başsavcılık'a taleplerini ileten sivil toplum inisiyatifi, olayın peşini bırakmayacaklarını açıkladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.