Öttinger: Koalisyon Hükümeti, Noel Arefesine Kadar Kurulmalı

Öttinger: Koalisyon Hükümeti, Noel Arefesine Kadar Kurulmalı

AB Komisyonu'nun Alman üyesi Günther Öttinger, Berlin'deki koalisyon pazarlıkları sırasında Yeşiller Partisi ile de görüşülmesi gerektiğini söyledi.

AB Komisyonu'nun Alman üyesi Günther Öttinger, Berlin'deki koalisyon pazarlıkları sırasında Yeşiller Partisi ile de görüşülmesi gerektiğini söyledi. Hıristiyan Demokratik Birlik (VDU) partili AB Komiseri Öttinger, hükümetin yine de Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile kurulmasından yana olduğunu açıkladı. Öttinger koalisyon sözleşmesinin de en geç Noel arefesine kadar imzalanması gerektiğini savundu.

Avrupa Komisyonu’nun enerjiden sorumlu üyesi Günther Öttinger (CDU), Hıristiyan Birlik Partileriyle (CDU/CSU) SPD’yi en yakın zamanda hükümet kurmaya çağırdı. Seçmenlerin, koalisyon anlaşmasının Noel’e kadar imzalanmadığı takdirde anlayış göstermeyeceğini belirten Öttinger, “Hükümet Noel arefesinde kurulmuş olmalı.” ifadelerini kullandı.

YEŞİLLER İLE GÖRÜŞÜLMELİ, SPD İLE YÖNETİLMELİ

CDU Yönetim Kurulu Üyesi Öttinger, büyük koalisyondan yana olduğunu açıkça ifade ederek, “Birlik partileri başta tabii ki Yeşiller ile de görüşmelerde bulunmalı, ancak SPD ile yönetmeliler.” dedi.

Büyük koalisyondan yana olmasının sebebini SPD’nin eyaletler temsilciler meclisindeki (Bundesrat) ağrılığına veren Öttinger, enerji politikaları konusunda da CDU ve SPD’nin anlaşacağını kaydetti.

Baden Württemberg eski Başbakanı Günther Öttinger, partisinin SPD ile asgari ücret, eğitim politikaları ve çocuk bakımı gibi konularda uzlaşabileceğini söyledi.

Öttinger ayrıca, SPD’nin talep ettiği vergi artışına CDU’nun yanaşmaması gerektiği yönünde uyarıda bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.