‘otomotivde Daralma Sürüyor, Hedeflerinizi Revize Edin’

‘otomotivde Daralma Sürüyor, Hedeflerinizi Revize Edin’

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, otomotiv sektöründeki kaybın 9 aydır devam ettiğini belirterek, bu daralma ve siyasi gelişmelerin ekonomide ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti. Üyelerini yaşanabilecek...

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, otomotiv sektöründeki kaybın 9 aydır devam ettiğini belirterek, bu daralma ve siyasi gelişmelerin ekonomide ciddi sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti. Üyelerini yaşanabilecek sıkıntılara karşı tedbirli olmaları ve kısa vadeli borçlanmamaları uyarında bulunan İduğ, hedeflerin de revize edilmesi gerektiğini vurguladı.

EGOD Yönetim Kurulu toplantısında son dönemde yaşanan siyasi gelişmeler ve ekonomideki yansımalarını değerlendiren İduğ, döviz kurlarındaki hareketlenmelere dikkat edilmesini ve kesinlikle dolarla borçlanılmaması gerektiğini söyledi. Otomotivde satış daralmalarının sürdüğünü, özellikle son dönemde Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaşanan olaylar nedeniyle o bölgelerde yüzde 50’lerin üzerinde iş kayıplarını olduğunun altını çizen İduğ, bu nedenle satış hedeflerinin de revize edildiğini kaydetti.

'SEKTÖRÜ SIKINTILI GÜNLER BEKLİYOR'

Bölgenin Türkiye ekonomisinde payının yüzde 18’ler seviyesinde olduğunu, bu bölgeye iş yapan firmaların ödemeleri konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğine işaret eden İduğ, “Otomotiv sektöründe ilk 9 ay kayıp ayları oldu. Satışlar geriledi. Önümüzdeki günlerde de Türkiye’de sıkıntılı günler bizi bekleyebilir. Kesinlikle dolar ile borçlanmayalım. Daha büyük sıkıntılara karşı tedbirlerimizi alalım. Maliyetlerimizi mümkün olduğu kadar düşürelim. Kısa vadeli borçlanma yerine, orta ve uzun vadeli borçlanmayı tercih edelim. İlk 3 ay borç taksidi ödemeden, eşit taksitler halinde borçlarımızı ödeme yoluna gidelim. Bankalarda 2015 yılında kredilerde frene basacak gibi görünüyor. Bütün bunları göz önüne alarak 2015 yılını planlayalım.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.