Otomobil Pazarında Eylül, Ekim Ayında Geçen Seneye Göre Gerileme Var

Otomobil Pazarında Eylül, Ekim Ayında Geçen Seneye Göre Gerileme Var

Peugeot Satış Direktörü R. Merih Tüzün, otomobil pazarının eylül ve ekim ayında geçen senenin aynı dönemine göre gerilediğini söyledi.

Peugeot Satış Direktörü R. Merih Tüzün, otomobil pazarının eylül ve ekim ayında geçen senenin aynı dönemine göre gerilediğini söyledi. Tüzün, "Kasım, aralıkta o gerileme belki yerini gelişmeye bırakacaktır. Çünkü bütün markaların elinde ciddi stokları var. 820-830 bin aralığında bir toplam pazar. Bu da geçen senenin nereden bakarsanız yüzde 10'a yakın. Bu anlamda iyi bir pazar olduğunu söyleyebiliriz ama son dönemki yavaşlamayı da dikkate almak gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Bursa OtoShow 2013 'de en yeni araçlarını sergileyen Peugeot'un Satış Direktörü R. Merih Tüzün, fuarda bütün markaların en yeni ürünlerini otomobil severlerle buluştuklarını belirterek, büyüyecek pazar kapsamında vatandaşlara bu avantajlı model ve kampanyalardan yararlanmalarını tavsiye etti.
Peugeot, olarak yeni modelleri ile fuarda boy gösterdiklerini anlatan Tüzün, bir haftalık fuarın otomobil severlere önemli bir fırsat sunacağını söyledi.

Otomobil pazarının eylül, ekim ayında geçen seneye göre gerilediğini anlatan Merih Tüzün, şunları söyledi: "Pazar ilk altı ayı faklı değerlendirmek lazım. İkinci altı ayı ise kur artışlarından sonra biraz daha farklı değerlendirmek lazım. Eylül, ekim ayında geçen seneye göre haziran azda olsa gerilediğini gördük. Kasım, aralıkta o gerileme belki yerini gelişmeye bırakacaktır. Çünkü bütün markaların elinde ciddi stokları var. 820-830 bin aralığında bir toplam pazar. Bu da geçen senenin nereden bakarsanız yüzde on'a yakın üzerinde. Bu anlamda iyi bir pazar olduğunu söyleyebiliriz ama son dönemki yavaşlamayı da dikkate almak gerektiğini düşünüyorum."

Peugeot Satış Direktörü R. Merih Tüzün, yaşlı araç parkının yenilenmesi konusunda ise şunları söyledi: "Bunun gerekli olduğunu düşünüyoruz. Hem sürüş güvenliği açısından eski araçların trafikte yaşattığı sıkıntıyı bertaraf etmek, hem de ekolojik anlamda emisyon değerlerini düşürmek, bu çok önemli. Bu anlamda bir hazırlık olduğunu biliyoruz ama ne zaman sonuçlanacağını kestiremiyoruz."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.