Otobüs duraklarında yasak uygulanmıyor!

Otobüs duraklarında yasak uygulanmıyor!

Alaaddin otobüs durakları, Kültürpark otobüs durakları gibi günde onbinlerce vatandaşın bekleme yaptığı duraklarda sigara yasağı uygulanmıyor. Vatandaşlar duraklara en azından ‘Sigara içmek yasaktır’ ibaresinin asılmasını istiyor

Sigara yasağı ile ilgili bir uyarı bile bulunmayan duraklarda içilen sigara dumanından rahatsız olan vatandaşlar sigara içen kişiyi uyarsa bile yasak ibaresi olmadığı için tartışmalara neden oluyor. Tramvay duraklarında uygulanan “sigara yasağı”nın otobüs duraklarında neden uygulanmadığı ise merak konusu. Sigara yasağının uygulanması için verilen sözler de havada kaldı. 2015 yılında gazetemizin “Duraklarda sigara yasağının neden uygulanmadığı” ile ilgili Konya Valiliği’ne yaptığı müracaata cevap olarak konunun muhatabının Konya Büyükşehir Belediyesi olduğu ifade edilmişti. Aynı dönemde Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan müracaatta ise, otobüs duraklarında ekiplerin sigara içme yasağı ile ilgili çalışmalarının sürdüğü belirtilmiş ve “4207 Sayılı Yasanın ‘Tütün ve tütün mamullerinin içilmesi yasaklanan yerler’ başlığını taşıyan 2. maddesinde, ‘belediye otobüsleri, şehirlerarası otobüsler, minibüsler, trenler, raylı ulaşım araçları vb. ile bunların bekleme salonlarında (garajlar, kapalı duraklar, istasyonlar), her türlü tütün ve tütün mamulünün kullanımını yasaklamıştır’ hükmü doğrultusunda anılan yerlerde ekiplerin sigara içme yasağı ile ilgili çalışmaları devam etmektedir” denilmişti.

2015 yılında çalışma yapıldığı söylenen “Otobüs duraklarında sigara yasağı” ile ilgili ise Büyükşehir Belediyesi’nden hiçbir adım atılmadı. Sigara yasağının kapsamı pek çok alanda genişletilirken, günde on binlerce insanın bulunduğu otobüs duraklarında uygulanması gereken sigara yasağı ile ilgili yetkililer duyarsız kalıyor. İnsanların sağlığını tehdit eden sigaranın dumanına otobüs duraklarında mecburen mağruz kalan vatandaşlar, “Otobüs duraklarına en azından bir yasak uyarısı asılsın. Şimdi bir yasak ibaresi olmadığı için sigara içeni uyaramıyoruz bile. Uyarsak bu sefer kavga çıkıyor. Sigara ile mücadele lafla olmaz” diyerek tepki gösteriyor.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum