Öten: Destek bekliyoruz

Öten: Destek bekliyoruz

Konyasporda Güngören maçında alınan galibiyetin sevinci devam ediyor

Konyaspor’da Güngören maçında alınan galibiyetin sevinci devam ediyor. Konyaspor Basın Sözcüsü Güven Öten,  Süper Lig hedefine yaklaştıklarını ve kendilerine tüm Konya’nın destek vermesi gerektiğini söyledi

 

Konyaspor’da, Güngören galibiyeti ve zirve takımlarına bir adım daha yaklaşmanın sevinci hakim. Geçtiğimizi hafta içi sahada aldığı Rize yenilgisinin ardından, Güngörenspor’u İstanbul’da deviren ve rakiplerinde kaybetmesiyle zirve yarışına ortak olan yeşil-beyazlı takımda yüzler gülüyor. Kendi maçlarını kazanarak rakiplerin kaybetmesini beklemeye devam edeceklerini belirten Konyaspor yöneticileri, Güngören galibiyetinin çok önemli olduğunu, aldıkları 3 puanla zirve yolunu açtıklarını dile getirdiler. Konyaspor’da, Güngören maçından sonra verilen bir günlük izinin ardından Giresunspor maçının hazırlıkları dün öğleden sonra yapılan antrenmanla başladı. Ligde kalma mücadelesi veren rakibiyle Cumartesi günü saat 14.30’da karşılaşacak olan temsilcimizde eksik yok. Sarı kart cezasını tamamlayan kaptan Erdinç Giresun maçında forma giyecek. 27 maç sonra ilik kez Güngören karşılaşmasının ikinci yarısında forma giyen Ertuğrul’un ise ligde son haftalarda ilk 11’de yer alabileceği bildirildi. 

ÖTEN: BASKIYI KALDIRAN HEDEFİNE ULAŞACAK

Konyaspor’un Basın Sözcüsü Güven Öten, “Bizim hesabımız Süper Lig’e yükselmek. Bu haftadan sonra stres yapmayan takım hedefine ulaşacaktır” dedi. Öten, yaptığı açıklamada, deplasmanda alınan İstanbul Güngörenspor galibiyetinin çok önemli olduğunu belirtti. Rakiplerin kaybettiği bir haftada kazanmanın çok daha büyük moral kaynağı olduğunu anlatan Öten, şunları kaydetti: “Takımımızın mücadelesinden memnunuz. Kalan 7 haftayı da en iyi şekilde tamamlayacağız. Bu saatten sonra her maçı kendi içerisinde, tek tek değerlendirmeliyiz. Her takımın kendine göre bir hesabı var. Kimi düşmemek için kimi de play-off oynamak için hesap yapıyor. Bizim hesabımız Süper Lig’e yükselmek. Bu haftadan sonra stres yapmayan takım hedefine ulaşacaktır. Süper Lig hedefine yaklaşan takımımıza tüm Konya’dan destek bekliyoruz.” Öten, Cumartesi günü kendi sahalarında Bank Asya’dan düşmemek için mücadele veren Giresunspor ile karşılaşacaklarını, kendilerini zor bir mücadelenin beklediğini dile getirdi.

SELİM AY: HEDEFE İNANIYORUZ

Takım olarak Süper Lig’e yükselmeyi çok istediklerini ve geride kalan dönemde gösterdikleri performans ile bunu da hak ettiklerini belirten Konyaspor’un genç oyuncularından Selim Ay, Giresunspor maçıyla başlayacak zorlu seriyi en az kayıpla geçerek hedeflerine ulaşacaklarını söyledi. İstanbul Güngörenspor karşısında erken gelen gollerle skor avantajını yakaladıktan sonra sonuca gitmesini bildiklerini ifade eden Selim Ay, “Geçen hafta sahamızda aldığımız şanssız ve beklenmedik yenilgiyi bir nebze de olsa telafi ettiğimize inanıyoruz. Rakiplerimizin de puanlar kaybetmesiyle zirve iddiamızı devam ettiriyoruz. Sezona başlarken kimse bize şans vermiyordu. Ancak birlikteliğimiz, inancımız ve saha içerisindeki mücadelemizle böyle düşünenleri yanılttığımıza inanıyorum. Kalan 7 maçımızı da en iyi sonuçlarla ve en az puan kaybıyla kapatarak Konyaspor’u sezon sonunda hak ettiği Süper Lig’e taşıyacağımıza inanıyoruz. Bunu gerçekten hak ediyoruz” şeklinde görüş belirtti. 

27. HAFTA 21 GOL ATILDI

Bank Asya 1. ligde 27. hafta da, Adanaspor’a deplasmanda yenilmesine karşın Elazığspor’un liderliğiyle geçildi. 50 puanlı lideri 49 puanla Akhisar Gençlik, 48’er puanla, Gaziantep deplasmanından puansız dönen Kasımpaşa ve Konyaspor izlemekte. Rizespor ise son 2 hafta da aldığı 6 puanla, puanını 45’e yükselterek 5. sıraya yükseldi ve yarışa katıldı. Konyaspor’un deplasmanda İstanbul Güngörenspor’u 2-0 mağlup ederek 48 puanla ve averajla 4.sırada kapattığı haftada oynanan maçlardan altısını ev sahibi, ikisini deplasman takımları kazanırken, bir maçta berabere sona erdi. Buna göre, deplasmanda galip gelen takımlar, Konyaspor ve Göztepe olarak istatistiklere geçti. Toplam 21 golün atıldığı haftada en farklı galibiyeti, Kasımpaşa’yı 4-1 ile geçen Gaziantep BŞ aldı. Bucaspor’u 3-0 yenen Giresunspor ise, bir diğer farklı kazanan takım oldu. Haftanın bir özelliği de, tüm maçlarda gol atılması oldu.

PAZAR GÜNÜ 5 MAÇ VAR

Bank Asya 1. ligde 28. hafta, Cumartesi günü saat 14.00’de oynanacak Tavşanlı Linyitspor-Akhisar Belediye Gençlik ve Spor maçıyla açılacak. Aynı gün saat 16.30’da Konyaspor-Giresunspor ve 19.00’da Denizlispor-Çaykur Rizespor karşı karşıya gelecek. Ligde Pazar günü ise 5 maç var. Program şöyle. Saat 14.00: Kayseri Erciyesspor-Gaziantep B.Ş.Bld.Spor. Kartalspor-İstanbul Güngörenspor. Elazığspor-Göztepe.  16.30: Kasımpaşa-Adanaspor. 19.00: Bucaspor-Boluspor. 28. hafta perdesi 2 Nisan Pazartesi günü saat 20.00’de yapılacak Karşıyaka-Sakaryaspor maçıyla kapanacak. Öte yandan, Konyaspor yönetimi kurulu, İstanbul deplasmanında takımı yalnız bırakmayan taraftarlara teşekkür etti. Konuyla ilgili olarak kulübün sitesinden yapılan açıklama şöyle. “Konyaspor’un 24 Mart Cumartesi günü deplasmanda oynadığı ve 2-0 kazandığı İstanbul Güngörenspor maçında kendilerine ayrılan tribünleri doldurarak takımımızı yalnız bırakmayan taraftarlarımıza verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz.”

SPPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.