"Osmanlı Filistin'ine Üç Boyutlu Yolculuk" sergisi Üsküdar'da açıldı

"Osmanlı Filistin'ine Üç Boyutlu Yolculuk" sergisi Üsküdar'da açıldı

Üsküdar Belediyesince organize edilen "Osmanlı Filistin'ine Üç Boyutlu Yolculuk" adlı sergi, Nevmekan Sahil Galeri'de izlenime sunuldu.

Murat Kargılı Koleksiyonu'ndan seçilen stereoskopik fotoğrafların yer aldığı sergi, Filistin tarihine farklı bir gözle bakmayı sağlıyor.

Açılışta konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Kudüs'ün önemine değinerek, "Kudüs üç fatihi olan bir şehir. Hazreti Ömer, Selahaddin Eyyubi ve Yavuz Sultan Selim'in şehridir. Kudüs aynı zamanda Iğdırlı Onbaşı Hasan'ın şehri. Osmanlı ordusu çekildikten sonra dahi Kudüs'ü terk etmemiş. Böyle bir güzelliği var." bilgisini verdi.

Türkmen, bugün Filistin'de insanlığın vicdanını yakan bir katliam yaşandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Murat Kargılı'nın özel koleksiyonundan çok güzel eserleri sizlerin beğenisine sunuyoruz. Üsküdar Belediyesi olarak o eserleri kitap haline getirdik. Kudüs bizim hem kutsalımız hem de bize mirastır. Sahip çıkmamız lazım. Yeni neslin bu hatırayı unutmaması lazım. Ecdat yadigarı eserlere sahip çıkmalı ve unutturmamalıyız. Üsküdar bir sanat ve kültür şehridir. Sadece coğrafya, toprak ve eser olarak değil. Bu topraklarda yaşayan insanların da diğer bölgelere göre farklılıkları çok. Onlardan biri de koleksiyoner Murat Kargılı'dır, kendisine teşekkür ediyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.