Oscar Pistorius Güvenliğe, "Herşey Yolunda" Demiş

Oscar Pistorius Güvenliğe, "Herşey Yolunda" Demiş

Beş gündür devam eden Pistorius davasında ilginç bir gelişme yaşandı. Komşuların ihbarı üzerine Güney Afrikalı atleti arayan güvenlik görevlisi Pieter Baba ifadesinde, Pistorius’un kendisine her şeyin yolunda olduğunu söylediğini belirtti.

Beş gündür devam eden Pistorius davasında ilginç bir gelişme yaşandı. Komşuların ihbarı üzerine Güney Afrikalı atleti arayan güvenlik görevlisi Pieter Baba ifadesinde, Pistorius’un kendisine her şeyin yolunda olduğunu söylediğini belirtti. Duruşmada tanık olarak dinlenen Baba, Oscar'ın daha sonra kendisini aradığını, telefonda ağladığını ve bir şey söyleyemeden hattın kesildiğini ifade etti.

İhbar üzerine Güney Afrikalı ampute atletin evinin önüne gelen Baba, cinayetten ise daha sonra haberdar olduğunu belirtti.

Duruşmada dinlenen diğer tanıklardan Pistorius'un eski kız arkadaşı Smantha Taylor ise, Avukat Barry Roux'un iddiasının aksine atletin bağırdığında sesinin kadın sesine benzemediğini söyledi. Eski erkek arkadaşının sinirlenince kendini kaybettiğini anlatan Taylor, sporcunun devamlı silah taşıdığını sözlerine ekledi. Smantha Taylor, beraber yaşadıkları dönemde biri restoran da diğeri yolda olmak üzere 27 yaşındaki atletin iki kez silahını ateşlediği bilgisini de paylaştı. Oscar Pistorius’un çok saldırgan ve paranoyak bir insan olduğunu belirten Taylor, bir defasında da kendilerini takip ettiğinden şüphelendikleri bir şahsa Pistorius’un aniden arabayı durdurarak camdan silah doğrulttuğunu anlattı.

Pretoria'nın Kuzey Gauteng Yüksek Mahkemesi'nde yerli ve yabancı bir medya ordusunun canlı takip ettiği duruşma gelecek hafta Pazartesi sabah devam edecek. Oscar Pistorius, geçen yıl Sevgililer Günü’nde kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı "hırsız" zannederek öldürmüştü.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.