Oruçta şifalı bitkilerden faydalanın

Oruçta şifalı bitkilerden faydalanın

Baharatçı Mustafa Özince yıllardır insanların dertlerine ve ihtiyaçlarına bitkiler ile çare bulmaya çalışıyor

Baharatçı Mustafa Özince yıllardır insanların dertlerine ve ihtiyaçlarına bitkiler ile çare bulmaya çalışıyor. İnsanlarda bulunan 700 çeşit hastalığın 3 şeyden kaynaklandığını söyleyen Özince, “İnsanlar soğuk su içerlerse, soğuk yiyecekleri yerlerse, soğuk hava akımına dururlarsa, ayaklarını da sıcak tutmayıp üşütürlerse 700 çeşit hastalığa yakalanmaları kaçınılmaz. Biz gelen hastalarımıza ilk olarak ayaklarını sıcak tutmalarını, eğer sıcak tutmazlarsa dertlerinin hiçbirine çare bulamayacağımızı söylüyoruz” dedi.

RAMAZAN’DA ALTERNATİF TIPI KULLANIIN

Sıcak yaz günlerinde tutulan oruçta bitkilerin tüketilmesinin faydalı olacağını söyleyen Özince, “Alternatif tıp olarak tabir edilen şifalı bitkilerin tarihi insanlık tarihi ile nerede ise aynı zamana denk geliyor. Alternatif tıp her zaman insanlara fayda sağlamıştır. İnsanlar oruç tutarken de alternatif tıp ürünleri dediğimiz bitkileri kullanabilirler. Bu bitkileri kullanmadan önce bazı şeylere dikkat etmemiz gerekiyor. Bunların başında, Ramazan ayı içerisinde oruç tutarken çok yemek yemeyeceğiz. Akşam iftarları soğuk su ile değil ılık su ile açacağız. Ilık sudan sonra da ılık bir çorba yiyeceğiz. Çorbadan sonra akşam namazını kılırsak ve diğer yemekleri namazdan sonra yersek midemizi fazla yormayız. Çay içerken de siyah çay yerine bitki çaylarını tüketirsek vücudumuz açısından daha sağlıklı olur” dedi.

SUSUMAMAK İÇİN BİKTİ ŞERBETLERİ TÜKETİLMELİ

Sıcak yaz günlerinde tutulan oruç esnasında fazla susamamak için neler içilmesi gerektiğini de söyleyen baharatçı Özince, “Sahurda narçiçeğini şerbet yapıp içmeliyiz. Osmanlı Sarayı’nın vazgeçilmez içeceği olan demir hindi bitkisini demleyip karıştırarak bir şurup haline getirip içersek,  oruç tutarken fazla susamayız. Susuzluğumuzu gidermenin bir başka yolu da köy yapımı nar ekşisi. Nar ekşisini de şerbet yaparak tüketirsek akşama kadar hiç susamayız. Karaciğer dostu andız pekmezinin de şerbet yapılarak tüketilirse bu da susuzluğumuzu giderir” diye konuştu. Özince son olarak sağlıklı beslenmenin en iyi yolunun insanın kendi sevdiği şeyleri tüketerek ve her sebze ve meyveyi kendi mevsiminde yiyerek olabileceğini söyledi.

MUSTAFA ÖZÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.