'Ortadoğu'da Gelişen Olaylar, Hollanda'yı Da Etkilemeye Başladı'

'Ortadoğu'da Gelişen Olaylar, Hollanda'yı Da Etkilemeye Başladı'

Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği (HTİB) Genel Başkanı Mutafa Ayrancı, Ortadoğu’da yaşanan olayların bütün dünyayı olduğu gibi Hollanda’yı da etkilemeye başladığını söyledi.Ayrancı, Ortadoğu’nun, Avrupa’dan uzak olduğunu,...

Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği (HTİB) Genel Başkanı Mutafa Ayrancı, Ortadoğu’da yaşanan olayların bütün dünyayı olduğu gibi Hollanda’yı da etkilemeye başladığını söyledi.

Ayrancı, Ortadoğu’nun, Avrupa’dan uzak olduğunu, buraları fazla etkileyemeyeceğini düşünenlerin ciddi olarak yanıldıklarını dile getirdi. "Günümüzde gelişen teknoloji, iletişim ve bilişim araçları ‘bizden nasıl olsa uzak’ kavramını yok etti. Artık dünyanın en ücra köşesindeki olaylar birkaç dakika içerisinde evimizde, televizyon ekranlarında, cep telefonlarımızda, kısaca karşımızda duruyorlar. Bu nedenle ‘bana ne’ lüksüne artık sahip değiliz" ifadesini kullandı.

PROTESTOLAR HOLLANDA'DA ANTİSEMİTİZME ALET EDİLDİ

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının dünyanın dört bir yanında olduğu gibi Hollanda’da da protesto edildiğini belirten Ayrancı, şunları söyledi: “Ne var ki bu haklı protestolar bazı çevreler tarafından bilinen antisemitizme, Yahudi düşmanlığına alet edildi. Protesto eylemlerinde Nazi Almanyası'nın işaretleri taşındı, Hitler selamı verildi. Bu sorumsuz insanlar böylelikle Filistin ile dayanışma eylemlerine gölge düşürdüler ve haklı olarak tepki çektiler. Bununla da kalmadılar. Kendisini Irak ve Suriye’de İslam Devleti (IŞİD) ilan eden başıbozuk bir çapulcu sürüsünün, bayraklarını taşıdılar. Bu tür davranışlara demokratik bir toplumda müsaade edilemeyeceğinin bilinmesi gerekir. Çünkü şiddet uygulayan, sivil halka saldıran, ‘şeriat, cihat, hilafet ilan ettim’ diye insanlık dışı uygulamalarda bulunan terörist bir grubun propagandasını yapmak insanlık suçudur.”

MÜSLÜMAN KARŞITLIĞINI İSLAMOFOBİYE DÖNÜŞTÜRENLERİ PROTESTO EDİYORUZ

Demokratik toplumlarda düşünce ve gösteri yapma özgürlüğünün kutsal ve tartışılamaz olduğuna dikkati çeken HTİB Genel Başkanı Mustafa Ayrancı, “Ama bu özgürlük hiçbir zaman kötüye kullanılamaz, insanlık suçu işleyenlerin propagandasına dönüştürülemez. Bunun için suç duyurusunda bulunuyoruz ve hakimleri, savcıları görev başına çağırıyoruz. Bu arada, küçük bir grup sorumsuz bir davranışta bulundu diye bu olayı İslam düşmanlığına, Müslüman karşıtlığına, kısacası İslamofobiye dönüştürmeye çalışanları da aynı şiddetle protesto ediyoruz. Küçük bir grubun veya sorumsuz birkaç kişinin davranışlarını bütün Müslümanlara mal edip, bundan siyasi olarak yararlanmaya çalışanlar bu topluma en büyük kötülüğü yapıyorlar. Çünkü Hollanda’da bir milyona yakın Müslüman yaşıyor ve bunlar toplumla uyum içerisinde inançlarını devam ettirmek istiyorlar. IŞİD gibi barbar bir terörist grupla Müslümanları özdeşleştirmeye çalışmak, topluma kin ve düşmanlık ekmekten başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.

SOMUT GELİŞMELERDE BULUNACAĞIZ

Antisemitizme, İslamofobiye ve İslam fundamentalizmine her zaman karşı çıktıklarını anımsatarak bu yöndeki tavırlarının gelecekte de süreceğini vurgulayan Ayrancı, “Bunun için Hollandalı, Türkiyeli ve başka topluluklardan ilgili örgütlerle sıkı bir işbirliğimiz var ve önümüzdeki günlerde bu konuda somut girişimlerde bulunacağız. Toplumsal yaşamımızı zehirleyen girişimlere izin vermemizi hiç kimse bizden beklemesin. Barış, toplumsal uyum, eşitlik, özgürlük ve demokrasi içerisinde birlikte yaşam temel amacımızdır. Meydanı boş bulduklarını sananlar, her zaman olduğu gibi yine yanılacaklardır” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.