Örnek sosyal sorumluluk

Örnek sosyal sorumluluk

Kabataş Erkek Lisesi Sosyal Yardımlaşma Kulubü öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Projesi (CIP) kapsamında Konya'da bir hafta süreyle bir dizi etkinliğe imza attı

Bir hafta süren projenin ilk gününde Meram'da bir özel eğitim kurumunda gün boyu özel eğitim öğrencileri ile etkinliklere katılan Kabataş Lisesi Öğrencileri ertesi gün İnlice İlk/Ortaokulu öğrencileri ile bir araya geldi, okul öncesi öğrencilerinin günlük faaliyetlerine ortak oldu.Karatay Belediyesi Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi'nde “Unutanları Unutma” çağrısına kulak veren öğrenciler Alzheimer'lı büyükleriyle sohbet edip etkinliklerine ortak oldu. Kabataşlı öğrenciler Türkiye Alzheimer Derneği Konya Şubesi yöneticilerinden Alzheimer hastalığı ve merkez hakkında bilgiler edindiler. Aynı gün Gökcem Konya Down Özel Çocuklar Eğitim ve Spor Kulübü Derneği tarafından kurulan “Konya Down Kafe ve Bistro”yu ziyaret eden öğrenciler, kafenin mutfağında çalışıp müşterilere servis yaptılar. Daha sonra Mahmud Samini Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği Aşevi'ni ziyaret eden öğrenciler dernek başkanı Ayla Kutluca'dan dernek faaliyetleri hakkında bilgiler aldılar, ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtımında yardımcı oldular.

TEKERLEKLİ SANDALYE HEDİYE EDİLDİ

 Aynı gün öğleden sonra Dr.İsmail Işık Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü'nü ziyaret eden Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri kurum müdürü Osman Baybağan'dan kurum hakkında bilgi aldıktan sonra Huzurevi'nde kalan yaşlıları ziyaret ederek onlarla zaman geçirip kurum müzesinde huzurevinde önceden kalmış insanlardan kalan eşyaları incelediler. Etkinliğin final programı ise Özkaymak Park Otel'de düzenlendi.  Etkinlikte öğrenciler tarafından Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin de katkılarıyla ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye hediye edildi. Final etkinliğinde proje koordinatörü Eren Buğdaycı, Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri olarak akademik başarının yanında sosyal sorumluluk projeleri konusunda da etkin bir çaba göstermeye çalıştıklarını ifade ederek grup arkadaşları ile birlikte Konya'da son derece verimli bir hafta geçirdiklerini ve bundan sonra da bu çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini söyledi. Proje rehber öğretmeni Orhan Gazi Gökçe ise tarih ve kültür başkenti Konya'da gerçekleştirilen ve her şeyiyle organizasyonu öğrencilere ait bu anlamlı projenin bir parçası olmaktan dolayı  mutluluğunu dile getirdi. Etkinlikler süresince Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri Konya'nın kültürünü tanıma fırsatı da buldu. Konya'nın tarihî ve kültürel mekânlarını ziyaret eden öğrenciler memnuniyetlerini ifade ettiler.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.