Örnek bir anne!

Örnek bir anne!

Ayakları tutmadığı için dizlerinin üzerinde hareket eden 81 yaşındaki Emine Kayhan, MS hastası olan ve yatalak kızı 50 yaşındaki Ayşeye zor şartlara rağmen şefkatle bakıyor

Dizlerinin üzerinde hareket edebilen ve ancak koltuk değneğini kullanarak kısa süreli ayakta durabilen bakıma muhtaç 81 yaşındaki kadın, 15 yıldır MS hastalığından (beyin ve omuriliği etkileyen sinir sistemi hastalığı) dolayı yatağa mahkum yaşamak zorunda kalan 50 yaşındaki kızına şefkatle bakıyor. Emine Kayhan 15 yıldır MS hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı hale gelen ve hiçbir ihtiyacını karşılayamayan kızı Ayşe ile ilerlemiş yaşına rağmen adeta bir bebek gibi ilgileniyor. Kendisi de yürüyemediği için dizlerinin üzerinde hareket eden ancak koltuk değneğini kullanarak kısa süreliğine doğrulabilen Emine nine, kimi zaman çaresiz kalarak gözyaşlarına boğuluyor. Bir annenin ölünceye kadar evladı için yapabileceği tüm fedakarlıkları gözler önüne seren Emine Kayhan, zorlu yaşam mücadelesine rağmen kızını kimseye emanet edemeyeceğini belirtiyor.
KENDİNİ EVLADINA ADAYAN BİR ANNE
Emine Kayhan, kızı Ayşe'nin yıllar önce judo ile uğraştığını ve 1974 yılındaki bölge müsabakalarında ağır siklet birincisi, 1981 yılında Ankara'da gerçekleştirilen Türkiye Bayanlar Judo Şampiyonası'nda ise üçüncü olduğunu belirterek, yaklaşık 15 yıl önce yakalandığı hastalık nedeniyle yatağa mahkum olduğunu söyledi. Bu durumun kendisini çok üzdüğünü, götürdükleri doktorların da hastalığına çare bulamadığını anlatan Kayhan, ''İlerlemiş yaşıma rağmen ben kızıma bakıyorum. Kızımın altını değiştiriyorum. Bez bağlıyorum. Karnını doyuruyorum. Bir bebeğe ne yapılıyorsa aynı şeyleri kızıma yapıyorum. Çok zorlanıyorum. Ben kızımı gözümden bile sakınıyorum. Onu kimseye emanet edemem'' dedi. Kızının bakımı konusunda kimseye güvenemeyeceğini anlatan Kayhan, İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin kendilerine sağladığı destek sayesinde yükünün az da olsa hafiflediğini kaydetti.
HAFTADA BİR GÜN TEDAVİSİ TAKİP EDİLİYOR    
Ayşe Kayhan'ın bakımı konusunda Konya İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ''Evde Sağlık Hizmeti'' ekipleri de bir süredir hasta kadına yardım ediyor. 2007 yılında Konya'da başlatılan uygulama sayesinde Kayhan'ın moral ve motivasyonu da artıyor. Konya İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmeti yetkilileri, bir annenin kızı için verdiği mücadeleye şahit olduklarında çok duygulandıklarını belirterek, Emine Kayhan'ın ilerlemiş yaşına rağmen kızının bakımı konusunda büyük bir gayret gösterdiğini belirtti. Herkese örnek olan Emine Kayhan'a kendilerinin de bir süredir yardım ettiğini dile getiren yetkililer, ''Biz hasta olan Ayşe Kayhan'ın yatmaktan dolayı vücudunda oluşan yaraları iyileştirmeye çalışıyoruz. Gerekli pansumanları yapıyoruz. Haftada bir gün muhakkak Ayşe Kayhan'ın tedavisini takip ediyoruz'' diye konuştu.
Foto altı: Dizlerinin üzerinde hareket edebilen ve ancak koltuk değneğini kullanarak kısa süreli ayakta durabilen bakıma muhtaç 81 yaşındaki Emine Kayhan, 15 yıldır MS hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı hale gelen ve hiçbir ihtiyacını karşılayamayan kızı Ayşe ile ilerlemiş yaşına rağmen adeta bir bebek gibi ilgileniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.