Örken gururumuz oldu

Örken gururumuz oldu

Konya Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, Bolu’da şampiyon olan Ahmet Örken’in Türkiye’nin gururu olacağını ifade etti. Şekerspor, Örken’i başarısından dolayı ödüllendirdi

Bolu’da yapılan Büyükler ve Gençler Türkiye Bisiklet Şampiyonasında şampiyon olan Ahmet Örken Kulübü Şekerspor ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk tarafından ödüllendirildi. Konya Şekerspor Kulüp binasında yapılan tören ile ödülünü Başkan Yavuz Erence’nin elinden alan Ahmet’in heyecanı gözlerden kaçmadı.

Törende konuşan Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence Ahmet’in Türkiye’nin gururu olacağını söyledi. Erence, “Bisiklet sporu bildiğiniz gibi Konya’nın ata sporu. Konya bu branşta birçok ünlü isim yetiştirmiştir. Ancak bisiklet Konya’da belli bir dönem durgunluk yaşamıştır. Ahmet kardeşimiz Çumralıdır. Son birkaç yıldır sporcumuzun aldığı başarılar tüm Türkiye’nin dikkatini çekmiştir. Ahmet ilerleyen yıllarda bisiklet sporunda Türkiye’nin gururu olacaktır. Ahmet yoğun bir çalışma temposunda olmasına rağmen Bolu’da şampiyon olmuştur. Genç kardeşimiz çalışmalarını İsviçre’de sürdürüyor. Yarışlara katılmak için ise bu ülkeden Türkiye’ye geliyor. 2012 olimpiyatlarına hazırlanan başarılı sporcumuz Türkiye’de velodrom olmadığı için çalışmalarını İsviçre’de sürdürüyor. Olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek olan Ahmet kardeşimiz Şekerspor etiketi ile Türkiye’nin gururu olacaktır” dedi.

Başarılı sporcunun antrenörü Mehmet Şafakçı ise Bolu’da diğer takımlar 6 kişi olmalarına rağmen Şekerspor’un 4 kişi ile şampiyon olduğunu ifade etti. Şafakçı, “ Ahmet yoğun bir çalışma ve yarış temposu içinde organizasyonlara katılıyor. Bu halde olmasına rağmen katıldığı yarışlarda aldığı dereceler ile kendisinden söz ettiriyor. Kendisi 1993 doğumlu genç bir sporcumuz. Ancak kendi yaşının üst kategorilerinde de başarı ile mücadele edebiliyor. 2012 yılında yapılacak olimpiyatlara hazırlanıyor. 2012’ye kadar yaşı büyükler kategorisine ulaşmış olacak. Bu olimpiyatlarda Ahmet’in kürsünün bir yerinde olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.