Organ nakli ile hayata tutundu

Organ nakli ile hayata tutundu

Konya'da 3 yıl önce fıtık ameliyatı için gittiği hastanede böbrek yetmezliği bulunduğunu öğrenen hastaya, Karaman'daki bir kadavradan alınan böbrek nakledildi

Edinilen bilgiye göre, Adem Altun (29), 3 yıl önce fıtık ameliyatı için gittiği hastanede böbrek yetmezliği rahatsızlığının bulunduğunu öğrendi.

İlaç tedavisinin ardından son iki yıldır haftanın 3 günü 4'er saat diyalize girmeye başladı.

Organ nakli için gerekli yerlere başvuran Altun'a, Karaman'daki bir kadavranın böbreği Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde başarıyla nakledildi.  

Adem Altun'un annesi Dudu Altun, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun rahatsızlığı nedeniyle çok zor günler geçirdiklerini söyledi.

Oğlu Adem'in rahatsızlığının hemen ardından eşinin evi terk ettiğini ve boşanma davası açtığını öne süren Altun, ''Yapılan nakille sağlığına kavuşacak olan oğlum kendisine yeni bir hayat kuracak. İnsanlar organ bağışı konusunda duyarlı olmalılar'' dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, kronik böbrek yetmezliği çeken hastaları Adem'e başarıyla böbrek naklinin yapıldığını, hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.