Onu anlamak kolay değil

Onu anlamak kolay değil

Sevgili Peygamberimiz (SAV.) ve Merhamet Eğitimi konulu seminere katılan Abdurrahman Büyükkörükçü Hoca Efendi, Onu anlamak ve anlatmanın mümkün olmadığını söyledi

Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi tarafından, Konya’nın tanınmış şahsiyetlerinden Abdurrahman Büyükkörükçü Hoca Efendinin sunumu ile “Sevgili Peygamberimiz (SAV.) ve Merhamet Eğitimi” konulu seminer gerçekleştirildi. Oda konferans salonunda gerçekleşen seminere çok sayıda dinleyici katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Doç. Dr. Mete Kalyoncu, İnsanların yoldan çıktığı, iyi ve kötüyü ayırt edemez duruma geldiği bir dönemde Hz. Muhammet (S.A.V.)’nin alemlere rahmet olarak gönderildiğini söyledi.

İNSANLAR O’NUN MERHAMETİNE MUHTAÇ

Kanla, gözyaşıyla, acı ve zulümle sarsılan insanlığın bu günde O’nun edebi sevgi, barış ve merhamet mesajını hatırlamasını ifade eden Doç. Dr. Mete Kalyoncu, “Yolumuzu aydınlatan, yüreklerimizi aşkla, merhametle dolduran sevgili peygamberimizin hatırasına, emanetine hep birlikte sahip çıkmalıyız. Son zamanlarda çocuklara ve kadınlara yönelik şiddet olayları artış göstermesi, gazetelerin üçüncü sayfa haberlerinin birinci sayfaya taşınmasına neden olmuştur. Çocukları duygu ve düşünce dünyasını besleyen çizgi filmler ve bilgisayar oyunları sürekli şiddet figürüne yer vermektedir. Çocuklar öldürdüğü adam sayısınca puan, döktüğü kan miktarınca zafer kazanırken, bütün bunların sadece bir oyundan ibaret olduğunu söylemek ne kadar inandırıcıdır? Toplumlar bugün şiddetin açtığı yarala merhem aramaktadır. Bu amaçla Peygamber Efendimizin tanınmasına ve insanlığın merhamet duygularının geliştirilmesi açısından bu programı tertip ettik” dedi.

ALLAH’IN MUTLAK KUDRETİYLE ÂLEMLERE GÖNDERİLDİ

Hz. Muhammet (S.A.V.)’in merhametini anlatan Abdurrahman Büyükkörükçü Hoca Efendi ise salonlar O’ndan bahsederse değer kazanacağını, konuşanlar O’nu anlatırsa kıymet bulacağını ve dünya O’nu anlarsa bir değer ifade edeceğini kaydetti. Hz. Muhammet (S.A.V.)’i anlamanın ve anlatmanın mümkün olmadığını ifade eden Büyükkörükçü, “O’nu hayatımızda yaşayalım ve cennette birlikte olalım ki O’nu kendisine soralım. Sıradan bir beşer değildir. Allah’ın mutlak kudretiyle seçilmiştir. Hz. Adem’den itibaren milyarlarca insan arasından seçilerek alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Namık Kemal, ‘Eğer Allah iki ise haşa o zaman Muhammet’te iki olurdu, madem ki Allah tektir o zaman Muhammet’te tektir’ demektedir. Kendisinden önceki bütün peygamberler peygamber olmadan önce eğer Hz. Muhammed (S.A.V.)’nin zamanına denk gelirlerse O’nun ümmetinden olacaklarına söz vermişlerdir” dedi.

KUR’AN’DA ÖVÜLMÜŞ BİR AHLAKA SAHİPTİR

Hz. Muhammet (S.A.V.)’in Kur’an’da övülmüş bir ahlaka sahip olduğunu da aktaran Büyükkörükçü, insanlığın O’nun ahlakını yaşamak istiyorsa İslam’ı doya doya yaşaması gerektiğini aktardı. İnsanlığın bir mühendis, mimar gibi hayatı bir düzen, ölçü içinde yaşaması gerektiğini anlatan Büyükkörükçü, şunları kaydetti: “Dünya fanidir, çok kısadır. Dünyadaki her şey basit bir zevkten ibarettir. Bunlar ise insanı Allah’tan uzaklaştırmaktadır. Faziletleri ayaklar altına alıyoruz ve yaptıklarımızın Allah katında hiçbir değeri yok. İslam dininde her derdin çaresi vardır. Bu gerçeği Müslümanlar olarak anlamamız gerekiyor. eğer gerçekten iyi bir mümin, Allah’a iyi bir kul, Resullullah’a iyi bir ümmet olmak istiyorsak İslam’ı doğru anlamalı ve hayatımıza rehber yapmalıyız. Bugün insanlar çeşitli kitap okuyor ama Resullullah’ın hayatını okumuyor. Aslında kutlu doğum gibi günlerde haftalarda O’nun hayatını okumaya önem vermeliyiz.” Resullullah’ın çok merhametli olduğunu birisini kırmaktan devamlı olarak çekindiğini, torunlarına ve çocuklarına karşı oldukça merhametli olduğunu dile getiren Büyükkörükçü, lafla ve sözle O’nun merhametine sahip olunamayacağını kaydetti. “Gerçek Müslüman olunması için kıyamet gününde bin delil isterler” diyen Büyükkörükçü, bu delillere doğru cevap vermek için O’nun rahmet ve merhametini İslam’ın feyziyle yaşamak gerektiğine dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.