Onlar yalnız değil

Onlar yalnız değil

Huzurevi sakinleri kendileri için düzenlenen eğlence programı ile yalnızlıklarını bir nebze olsun unuttu

Dr. İsmail Işık Huzurevi’nde kalan yaşlılar önceki akşam kendileri için organize edilen ve Grup Yağmur’un katıldığı müzikli eğlence programında bir araya geldi. Etkinlikte Huzurevi sakinleri söylenen şarkı ve türkülerle zaman zaman eğlenceli, zaman zaman da hüzünlü anlar yaşadı. Söylenen şarkılara eşlik eden yaşlılar, çeşitli müzik aletleri ile yeteneklerini sergileyerek, gönüllerince eğlendi.

 

Etkinliği düzenleyen Yasemin Aydın, sürekli olarak Huzurevi’ni ziyaret ederek yaşlılarla sohbet ettiğini, onların dertlerini dinleyerek bir an için de olsa yalnızlıklarını gidermeye çalıştığını bildirdi. Uzun zamandan bu yana böyle bir etkinliği yapmak için uğraştıklarını söyleyen Yasemin Aydın, “Huzurevi sakinleri için eğlenceli bir şeyler yapmak istedim. Daha sonra çevremdekilerin de yardımını alarak bu geceyi tertip ettim. Huzurevi’nin yöneticileri de olumlu karşıladı ve bu akşamı organize ettim” dedi.

 

HERKES BİR GÜN YAŞLANACAK

 

Yaşlılığın, gençken hayallerde dahi yer verilmeyen ama eninde sonunda tadılan bir duygu olduğunu dile getiren Yasemin Aydın, yaşlıların yalnız bırakılmaması gerektiğine vurgu yaparak, “Nedense yaşlılık, yalnızlıkla bir anılıyor. Dağılmış olan şeyler bir araya gelmiyor. Geçmişi arayıp durmaktır yaşlılık. Yaşlılık, bir ağaç misali kurumak, yere düşen yapraklarınız ayaklar altında ezilmesini çaresiz izlemek demektir. Yaşlılık, fark edilmemek, özlemek, beklemek, umutla bakmak, eveleyip gevelemektir. Gözyaşları sel olurken bir bardak suya hasret kalmak, buz dağlarının ortasında erimek, yok olmaktır yaşlılık. Yaşlılık, çıkmaz bir sokakta tek başına yürümektir. Yaşlılarımızın yüzündeki o çizgiler ayrılığı, hüznü, yalnızlığı, elemi ifade etmektedir. Kısacası yaşlılık kör bir kuyuda koca bir yalnızlıktır, konuşamamak, susmaktır yaşlılık” diye konuştu.

 

YAŞLILARIMIZI UNUTMAYACAĞIZ

 

Bütün bu sözlerin inadına yaşlıların yürüdüğü yollarda yoldaşları olmak, onların elinden tutmak, gören gözleri, işiten kulakları olmak, yalnız olmadıklarını hissettirmek ve bir nebze olsun içinde bulundukları o karanlık iklimden çıkarmak için yaşlıları ziyaret ettiklerini ve bu geceyi düzenlediklerini ifade eden Yasemin Aydın, “Bundan sonra da elimizden geldiğince, bulduğumuz ilk fırsatta yaşlılarımızın yanında olacağız. Eğer ki bizler bu ülkenin geleceğiysek, bize bu günleri sunan geçmişimizi unutmamız, onları kendi haline bırakmamız da büyük bir vefasızlık olur. Bu nedenle buraya bize bu günleri sunan yaşlılarımızın ellerinden tutup hiç bırakmamaya söz vermek üzere geldik” dedi.

 

Aydın ayrıca, bundan sonra da ziyaretlere devam edeceklerini ve bu ziyaretlerin yanında belli dönemlerde onları neşelendirecek etkinlikler yapacaklarını belirtti. Yaşlılarla ilgilenirken, kimsesiz çocukları da unutmayacaklarını söyleyen Yasemin Aydın, önümüzdeki günlerde kimsesiz çocuklarla birlikte bir program yapmayı düşündüklerini söyledi. Aydın, yaşlıların unutulmaması gerektiğini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

 

UNUTULMADIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ

 

Kendilerine yalnız olmadıklarını hissettiren bu etkinliği düzenleyen Yasemin Aydın’a teşekkürlerini sunan yaşlılar da unutulmadıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Mutlulukları gözlerinden okunan yaşlılar, ayda yılda bir yapılan bu ziyaretlerin kendilerini yeniden hayata bağladığını belirterek, devamının gelmesini diledi. Yaklaşık bir senedir Dr. İsmail Işık Huzurevi’nde kalan 75 yaşındaki Hüseyin Akın, Huzurevi’nde kendilerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını, zaman zaman yapılan bu tür eğlenceli programlarla daha mutlu olduklarını belirtti. Uzun yıllar klarneti ile müzisyenlik yaptığını söyleyen Hüseyin Akın, “Eskiden klarnetimle düğünlere gider, insanları eğlendirirdim. Şimdi ne kadar çalsam da nefesim eskisi gibi değil. Bir zamanlar klarneti ile düğünlerin vazgeçilmezi olan ben, şimdi bizim için düzenlenen etkinliklerle neşe buluyorum. Bu geceyi tertip ederek bizleri sevindirenlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Uzun yıllar ses sanatçısı olarak çalışan 68 yaşındaki Necla Yenikaynak da, “Yaklaşık 4 yıldır burada kalıyorum. Her ne kadar bakımımız iyi olsa da insanın özlediği başka şeyler oluyor. İnsan her gün aynı yerde, aynı kişilerle birlikte olmaktan, her gün aynı şeyleri yapmaktan belli bir süre sonra sıkılıyor. Ama dışarıdan gelen birinin küçücük bir gülümsemesi, sadece 2 dakikasını ayırıp bizimle sohbet etmezi bizi mutlu ediyor. Bu nedenle lütfen Huzurevi’ndeki yaşlılarınızı unutmayın diyorum” ifadelerini kullandı.

 

4 yıldan bu yana Huzurevi’nde ikamet eden 82 yaşındaki Hüsnü Tabakçılar ise artık ömrünün son demini burada kendi yaşıtları ile eskileri yâd ederek geçirdiğini, her ne kadar giden geri gelmese de eski günlerini özlediğini söyledi. Gecenin sonunda yaşlılar kendileri için hazırlanan sedir fidanlarını Huzurevi bahçesine dikmek üzere teslim aldı.

 

ALİ SAİT ÖGE-RASİM ATALAY

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.